Politic

Video. Consiliul Local al Tinerilor Turda la ediția a doua

Vineri, de la ora 14:00 în sala mare a primăriei municipiului Turda a avut loc o şedință de consiliu, mai aparte, o şedință de consiliu local a tinerilor. Acest eveniment este un eveniment marca Asociației The Da Vinci Syste, un eveniment care dovedeşte dorinţa implicării tinerilor în politică dar mai ales în viaţa administrativă.

Despre acest proiect educaţional adresat tinerilor vorbeşte chiar preşedintele asociaţiei The Da Vinci System, Leonardo Mărincean:

Niciodată în România implicarea în politică nu a fost la fel de puternic stigmatizată cum este în prezent și dacă această stigmă va fi preluată și de generațiile ce vor veni nu vom face altceva decât să alimentăm tendința tinerilor capabili și iubitori de țară să fugă de implicare în entitățile care gestionează bunul demers al comunității: administrațiile publice locale, județene și naționale.

Deoarece credem că liderii de mâine sunt tinerii de azi ne dorim să le organizăm un context în care să îi familiarizăm cu mecanismele decizionale din administrația locală și care să le trezească interesul pentru implicare în comunitate. Din acest motiv organizăm Consiliul Local al Tinerilor: o simulare a procesului decizional din cadrul unei ședințe de consiliu local cu elevi pe post de consilieri locali.

Scopul organizației noastre este să creeze contextul pentru dezlănțuirea potențialului uman motiv pentru care ne dorim să realizăm evenimente care să ajute întreaga comunitate să crească. Citează Agrora Media.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS