Actualitate

Portret de actor cu Alexandra Duşa

Săptămâna aceasta am avut plăcerea de a-i lua interviu Alexandrei Duşa.
O persoană mereu cu zâmbetul pe buze şi zglobie, Alexandra ne-a răspuns cu drag întrebărilor în cadrul interviului.
Alexandra este din Cluj Napoca, a absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune, iar din 2014 este actriță la Teatrul “Aureliu Manea” din Turda. Pasiunea Alexandrei pentru teatru a început încă de mică, ea de la grădiniță jucând roluri în diferite serbări şi scenete, dar în principiu pasiunea pentru teatru şi-a fructificat-o în liceu când a ajuns într-o trupă de teatru a liceului cu care a câştigat diferite concursuri de teatru la nivel național şi internațional. Au făcut şi câteva scurtmetraje, cu care au participat la festivalul din San Remo unde au câştigat.
Pasiunea pentru teatru s-a dezvoltat pe parcursul anilor de liceu, a început să prindă o pasiune pentru artele scenice. După terminarea liceului, Alexandra avea de ales între Facultatea de Drept şi cea de actorie, iar când s-au afişat rezultatele şi a văzut că a intrat la actorie acolo a rămas. Susținerea părinților şi a oamenilor dragi înspre a face ceea ce îi place au ajutat-o foarte mult pe Alexandra, poate dacă nu avea această susținere astăzi Alexandra nu era actriță “dar mă bucur foarte mult că au făcut-o şi pot să fac ceea ce îmi place zilnic, să mă joc şi că nu trebuie să stau la un birou 8 ore pe zi” a mai spus Alexandra.
La Turda, Alexandra a ajuns printr-un concurs, imediat după ce a absolvit facultatea, aceasta intrând de pe prima poziţie, aşa că, din 2014, Alexandra este actriță la teatrul turdean.
În paralel Alexandra a dat un casting şi pentru un musical la Bucureşti, a luat şi acolo castingul, a mers 3 luni la Bucureşti după care s-a întros la Turda. Acel casting de la Bucureşti nu a fost singurul, Alexandra dă în continuare castinguri prin țară la diferite spectacole, îi place să se perfecționeze cât de mult poate şi să învețe cât mai multe de la oamenii cu experiență din jurul ei.
Alexandra se înțelege foarte bine cu colegii ei, deşi de când e ea în teatru echipa a fost într-o continuă schimbare, mereu a găsit modalități de a comunica, de a se întelege foarte bine cu colegii atât pe scenă, cât şi în afara ei. Sunt nişte oameni care dăruiesc pe scenă , nu sunt niste actori care țin doar pentru ei, Alexandra a învățat meserie de la ei, a învățat ce înseamnă a colabora pe scenă.
Pentru Alexandra, viața de actor este una bună, evident că în orice domeniu se poate mai bine, dar e o viață frumoasă, e o viață în care poți să fii oricine, oricând, poți să te joci la nesfârşit, e o viață creativă, dar şi grea în acelaşi timp, pentru că mergi în multe turnee, ştii când pleci dar nu ştii când te întorci. Poate banii nu sunt suficienți, nu ai un program stabilit, nu ai weekendul liber pentru că unele spectacole sunt in weekend, poate nu poți să mergi în toate vacanțele pe care ți le doreşti, dar asta e farmecul meseriei de actor. Este şi o vocație, sunt foarte mulți actori care se nasc pentru a fi actori, dar se poate şi dobândi prin foarte foarte multă muncă.
În finalul interviului Alexandra a lansat o invitație : “Vreau să invit publicul turdean şi nu numai, şi pe cei din Cluj şi pe cei din apropierea oraşului Turda, să vină la teatru, au ce vedea! Noi suntem aici pregătiți, ne dorim să le oferim nişte spectacole extradorinare” a mai spus Alexandra.
“Cred că e foarte important ca toată lumea să vină la teatru, de la cel mai mic la cel mai mare, pentru că teatrul e o artă care cuprinde toate artele, prin pictură, arhitectură, prin decoruri, cuprinde si muzica, sunt spectacole în care noi cântăm, dansul, deci e o artă care curpinde mai multe arte şi chiar cred că ajută la dezvoltarea oricărui individ” a mai spus Alexandra la finalul interviului pentru ”Ziarul 21”.

Vă aşteptăm la teatru !

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.