Actualitate

Președinții de la secțiile de votare din Câmpia Turzii, fac liste cu persoanele care NU votează la referendum. Oare care este scopul?

Conform unei informații apărute pe turdanews, la mai multe secții de votare din Câmpia Turzii au avut loc incidente electorale privind întocmirea de liste cu numele și prenumele celor care au refuzat bulentinul de vot pentru referendum. Aceste liste le-ar fi intocmit președinții secțiilor de votare din oraș.

Există presupuneri că listele făcute de președinții secțiilor de votare vor fi folosite pentru a-i sancționa pe cei care au refuzat să voteze la referendum.

A fost anunțată Poliția, care a descins în mai multe secții de votare, fiind găsite astfel de liste, urmând ca oamenii legii să întocmească dosare de cercetare.

În altă ordine de idei, orice alegător poate opta să voteze pentru alegerile europarlamentare, pentru referendum sau pentru amândouă.

Alegătorii primesc un buletin pentru europarlamentare și 2 pentru referendum. Dacă un alegător optează să voteze pentru referendum va primi ambele buletine, neavând posibilitatea să refuze unul. Este interzisă părăsirea secției de votare cu buletinul de vot.

Un alegător care a votat doar pentru o opțiune se poate întoarce în aceeași secție de votare, pentru a vota pentru celalaltă (referendum sau europarlamentare) sau în altă secție, dacă nu mai este în localitatea unde este înregistrat.

Potrivit art. 5 din Decizia BEC 72d/2019

Revenind la ale noastre. Oare de ce s-au întocmit liste cu cei care au refuzat să voteze la referdum? Încă nu știm, însă cu siguranță vom afla în scurt timp.

Sursa foto: TurdaNews.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS