<
Actualitate

Prima zi cu zero cazuri covid în județul Cluj. Irina Munteanu, subprefect de Cluj: „Este rezultatul unui județ Cluj responsabil”

Ziua de 5 iunie a fost cu siguranță una importantă în privința pandemiei care a pus stăpânire pe întreaga Românie încă din luna martie 2020.

Sâmbătă, 5 iunie, a fost ziua 0 (zero) pentru județul Cluj. A fost ziua în care s-au înregistrat ZERO CAZURI covid. Cu siguranță pandemia nu s-a terminat, însă semnele sunt bune privind evoluția pandemică… cel puțin pe județul Cluj, un județ care era, la un moment dat, în topul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2. Asta pentru că, clujenii, de bună voie mergeau și își făceau teste pe banii lor.
Revenim, bine că a trecut perioada grea atât pentru autoritățile locale cât și pentru agenții economici care au fost închiși atâta timp.

Se pare că județul Cluj este încă o dată un exemplu de bune practici privind gestionarea pandemiei, a modului de lucru în echipă și a tot ce înseamnă inovație.
Pentru că, încă de la începutul pandemiei subprefectul de Cluj Irina Munteanu a fost în prima linie de luptă împotriva virusului, am considerat că dânsa este îndreptățită să ne spună câteva cuvinte despre această zi importantă pentru întreg județul Cluj.

” Ieri am trăit un moment de mare bucurie deoarece a nivelul județului Cluj nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu Covid 19. Am rememorat atât debutul pandemiei și înregistrarea primului caz de infecție din februarie 2020, cât și toate eforturile a mii, zeci de mii de oameni, care alături de comunitatea clujeană, au luptat atâta vreme, în funcție de specificul activității, cu pandemia. Alături de campania de vaccinare, care la nivelul județului Cluj a fost o reușită, am urmărit cum de la sute de cazuri noi înregistrate zilnic, de la spitale pline și eforturile pentru asigurarea paturilor necesare în ATI, am ajuns să scădem zilnic și să numărăm câteva zeci de cazuri și tot mai puține… până la zero.

Este rezultatul unui județ Cluj responsabil, luptător, determinat, prin oamenii lui, atât comunitățile locale, primarii împlicați și atenți, instituțiile județene prin oameni dedicați care au format o singură echipă performantă, și foarte important, un sistem sanitar într-o continuă dezvoltare, foarte competitiv, exemplu de rezistență și determinare. Asta nu înseamnă că s-a sfârșit, că nu vor mai exista cazuri noi, însă diferența o face modelul de lucru pe care îl avem, faptul că am învățat majoritatea dintre noi o serie de lecții importante, masurile pe care le vom respecta și conștientizarea importanței vaccinarii și acceptarea acestui proces.”, a declarat Irina Munteanu pentru Ziarul 21.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS