<
Actualitate

Primul Centru Integrat de Transplant din România si din Sud-Estul Europei, la Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat miercuri, 18 noiembrie 2020, contractul de proiectare a uneia dintre cele mai importante investiții medicale derulate vreodată în România: Centrul Integrat de Transplant de la Cluj.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝑃𝑢𝑡𝑒𝑚 𝑎𝑓𝑖𝑟𝑚𝑎, 𝑓𝑎𝑟𝑎 𝑡𝑒𝑎𝑚𝑎 𝑑𝑒 𝑎 𝑒𝑥𝑎𝑔𝑒𝑟𝑎, 𝑐𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑐𝑢 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎𝑟𝑎𝑡 𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑖𝑐. 𝐼𝑛𝑐𝑒𝑝𝑒 𝑎𝑧𝑖, 𝑒𝑓𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣, 𝑖𝑛𝑣𝑒𝑠𝑡𝑖𝑡𝑖𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑣𝑜𝑚 𝑝𝑜𝑧𝑖𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗𝑢𝑙 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙 𝑎𝑐𝑜𝑙𝑜 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑖𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑙, 𝑝𝑒 ℎ𝑎𝑟𝑡𝑎 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑝𝑢𝑡𝑖𝑛𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑙𝑎𝑛𝑡 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛 𝑑𝑖𝑛 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎. 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑎𝑙 𝑒𝑥𝑐𝑒𝑙𝑒𝑛𝑡𝑒𝑖 𝑎𝑡𝑎𝑡 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑟𝑢𝑟𝑔𝑖𝑎 𝑠𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑙𝑎𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑒 𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑖 𝑖𝑛 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑟𝑐𝑒𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑠𝑎𝑡𝑎 𝑖𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢”.

Semnarea contractului, în valoare de 15.600.000 lei fără TVA, a avut loc la finalul unor etape de negociere cu câștigătorul concursului internațional de soluții, asocierea dintre firmele de arhitectură „Pinearq S.L.P.” din Spania și biroul de proiectare „Dico și Țigănaș” S.R.L.
Pe lângă o reducere a costurilor de proiectare și asigurarea unor servicii suplimentare, Consiliul Județean Cluj a obținut în urma negocierii contractului de proiectare și o scurtare a duratei de elaborare a documentațiilor, la 14 luni, restul de 46 de luni urmând a reprezenta perioada de acordare a asistenței tehnice.
Proiectul Consiliului Județean Cluj are un caracter profund inovator, vizând realizarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.
Valoarea totală a acestei investiții medicale a fost estimată la cca. 90 de milioane de euro, Consiliul Județean Cluj înaintând deja Ministerului Fondurilor Europene propunerea de includere a acestui mega-proiect în lista celor care vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Relansare și Reziliență.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS