Actualitate

Programul Festivalului de Folclor „Flori de pe Arieș”

Vineri, 19 iulie 2019, de la ora 17:00 va avea loc cea de-a XIV-a ediție a festivalului de folclor „Flori de pe Arieș”. Acesta va debuta cu „Parada Portului Popular”, astfel că începând cu ora 17:00, ansamblurile participante vor defila din fața sediului Impozite și Taxe Locale spre Primăria Municipiului Câmpia Turzii și până la Piața Tricolorului, în următoarea ordine:

– Ansamblul Folcloric MUGURELUL – Câmpia Turzii

– Formația de dansuri tradiționale maghiare TULIPAN – Câmpia Turzii

– Ansamblul Folcloric ZABOK – Croația

– Ansamblul Folcloric ARDELEANA, veterani – Câmpia Turzii

 

Atât la Primăria Câmpia Turzii, cât și în Piața Tricolorului, ansamblurile vor oferi scurte reprezentații live de jocuri populare din propriul repertoriu.

După „Parada Portului popular”, de la ora 17:30 va începe reprezentația la scena Teatrului de Vară.

Prima care va evolua va fi solista, Ștefania Petric, urmată de Formația de dansuri tradiționale maghiare TULIPAN, Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric MUGURELUL, Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric ZABOK, Croația, Ansamblul Folcloric ARDELEANA (veterani), Câmpia Turzii, Ansamblul Artistic Profesionist POROLISSUM, Zalău, Ansamblul Artistic Profesionist MUREȘUL, Mureș.

 

De la ora 20:20 este programat recitalul extraordinar susținut de interpretul de muzică populară, Alexandru POP, iar de la ora 21:00 va avea loc festivitatea de premiere a ansamblurilor participante, care marchează finalul evenimentului.

 

Concomitent cu evenimentul de la scenă, în Piața Tricolorului va fi amenajată o expoziție de sculptură, a artistului Ovidiu Uram din Urca, și anume: “Țăran”, “Țăranca”, “Spadasin”, “Balansoar”.

 

De asemenea, pe tot parcursul evenimentului, cei prezenți vor putea admira obiecte “de demult” – paturi vechi, căni, cuverturi și piese de vestimentație, de la Muzeul Etnografic al Văii Arieșului – Asociația Culturală Octavian Păcurar.

 

Vă așteptăm!

 

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS