Actualitate

Proprietarii fabricii de ciment din Turda vor să cumpere un producător de BCA

Elvețienii care au preluat fabrica de ciment din municipiul Turda – transformată în terminal – au solicitat Consiliul Concurenței din România (CCR) să îi aprobe achiziționarea Somaco Grup Prefabricate (SGP).
CCR a anunțat că analizează tranzacția prin care Holcim România preia Somaco. SGP este producător de materiale de construcție, specializat în prefabricate din beton și beton celular autoclavizat (BCA).
Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA în Adjud. Holcim România, membră a grupului elvețiano – francez LafargeHolcim, este producător de materiale de construcții specializat în producerea cimentului și betoanelor. Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA în Adjud. Holcim România, membră a grupului elvețiano – francez LafargeHolcim, este producător de materiale de construcții specializat în producerea cimentului și betoanelor.
Câmpulung (județul Argeș) şi în Aleşd (Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (Cluj), Roman (Iași) și București, 15 stații ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali.
Operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului CCR. Instituția va evalua concentrarea pentru a stabili compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS