Actualitate

Ramona Ioana Bruynseels și-a lansat cadidatura la Cluj Napoca

Într-un cadru restrâns, invitați fiind apropiații, rudele, foști colegi și foști profesori, Ramona Ioana Bruynseels şi-a lansat programul politic la Cluj Napoca. Peste 300 de persoane au participat la lansarea Ramonei Ioana Bruynseels.

Pe post de moderator a fost renumitul avocat Daniel Ionașcu, vicepreședinte PPU care i-a făcut o mică prezentarea Ramonei Ioana Briynseels.

De asemenea, o prezență inedită a avut-o celebrul actor Dorel Vișan, care a vorbit despre România, despre educație, despre plecările tinerilor din țară.
Spunând pe finalul discursului că ar trebui introdusă „Dictatura legii” „Legea vine din afara și spune ce nu trebuie sa faci. Succes, doamnă președintă! Să puteți face lucrurile acestea pe care eu le-am spus într-o formă schematică.


La eveniment a participat și fosta profesoară a Ramonei, dna Maria Banciu despre care Daniel Ionașcu a spus: „Pentru a clădi o nație este nevoie de educație iar educația începe de acasă, din biserică și din școală. Nicicând nu este mai frumos decât în momentul când vorbește despre tine, dascălul tău.

„A fost o elevă eminentă. Are calități profesionale deosebite. Excelând pe plan profesional, a fost reținută în facultate, cadru didactic. A colaborat foarte bine cu toți, profesori, studenți. A urmat studii în afară, la celebra Universitate din SUA, Harvard. Spunea un domn profesor: „Fata asta e atât de deosebită și înzestrată încât ar putea să fie președinte de țară.” Iată… are șansa să devină președinte.” Maria Banciu cadru didactic.

 

„Sunt româncă și cred în Dumnezeu! Duminica, indiferent că eram la Cluj sau în Sălaj, eram la biserică și mă împărtășeam. Îmi spunea bunica că dacă îi ajut pe cei din jur, voi fi un om bun și care voi fi apreciat de cei din jur.
De aceea sunt astăzi aici, din respect și din recunoștință față de familia mea, prietenii mei, de ceea ce au contribuit la ceea ce sunt astăzi. Eu trebuie să revin aici, acasă, și să îmi prezint programul meu politic. Vă mulțumesc din suflet tuturor. Dacă au rămas câteva scaune goale, nu mă descurajează, ci mă motivează să merg mai departe.

Oamenilor le este greu să mai creadă, după 30 de ani de minciuni, iluzii. Eu nu am un partid care să aducă cu forța oamenii să umple săli polivalente. Eu am un partid onest, umanist, care luptă pentru România. ” a declarat Ramona Ioana Bruynseels.

La eveniment au participat Vasile Soporan și Mariana Câmpean consilierii PPU din Câmpia Turzii precum și consilierii PPU din Triteni și Mihai Viteazu.

Puțin istoric despre candidata PPU la funcția de președinte al României

În perioada 1998–2002 a urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca. Ulterior a urmat un program de masterat la aceeași universitate, un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare – Academia de Înalte Studii Militare. În perioada 2014–2015 a urmat masteratul în administratie publica (MPA) al Școlii de Guvernare „John F. Kennedy” din cadrul Universității Harvard, unde a fost distinsă cu premiile speciale Raymond Vernon și Lucius Littauer.

Carieră profesională

Ramona Bruynseels și-a început cariera profesională în 2002, fiind o perioadă concomitent lector de drept civil la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj și consilier juridic la Corpul 4 Armată al MApN din zonă. Între 2005 și 2007 a fost manager relații corporate/retail în cadrul BCR, apoi consilier al Președintelui Executiv, până în 2011. Între 2009 și 2011 a condus și Departamentul pentru Afaceri Comunitare al BCR, apoi a fost șef al Cancelariei Președintelui Excutiv al BCR. În această perioadă a lansat mai multe campanii sociale și de strângeri de fonduri, contribuind și la înființarea unei bănci de alimente, alături de Crucea Roșie. Între 2013 și 2014 a făcut voluntariat în Africa de Sud, într-un program dedicat protecției copiilor vulnerabili. În perioada mai–noiembrie 2016 a fost directorul executiv al programului RePatriot, perioadă în care a organizat primul summit RePatriot, „Împreună pentru România”.

Carieră politică

În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcția Coordonare Politici Publice și Priorități. Începând din iulie 2017 a fost consilier de stat pentru relatia cu SUA si competitivitate și ulterior secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din decembrie 2018 a fost consilier de stat pentru mediul de afaceri în Aparatul propriu de lucru al premierului Viorica Dăncilă, până în 24 mai 2019, când a demisionat.

În iunie 2019, Congresul Partidului Puterii Umaniste, a ales-o în funcția de președinte al Biroului Executiv. Totodată, cei peste 700 de delegați prezenți la congres au desemnat-o cu unanimitate de voturi candidata partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie. Candidatura acesteia a fost promovată intens de televiziunile trustului Intact Media Group.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS