<
Actualitate

Reprezentanții din HoReCa pregătesc un protest amplu astăzi, de la ora 12:00, după ce restaurantele au fost închise pentru a 6-a oară

HoReCa este unul dintre cele mai afectate sectoare de pandemia de COVID-19, fiind redusă capacitatea de funcționare aproape de zero pentru cele mai multe dintre localuri. La ora actuală, la nivel național în acest domeniu există 400.000 de mii de locuri de muncă, împărțite în peste 120.000 de firme.

Reprezentanții din HoReCa Cluj și nu numai cer ajutorul administrației locale pentru redeschiderea localurilor, chiar și cu o capacitate maximă impusă de doar 30%.


Mai mult, reprezentanții celebrului lanț de restaurante își doresc patru măsuri concrete în următoarea perioadă:

– Industria ospitalității să fie decuplată de la rata de incidență de 3% la mia de locuitori. Menționăm faptul că, până la această dată nu există studii desfășurate în România care să ateste că restaurantele, care respectă în totalitate toate normele sanitare, sunt factori de risc în răspândirea virusului SARS-COV 2.
– Dacă guvernul va decide menținerea închiderii restaurantelor, cerem ca, în prealabil, să pregătească fonduri sau programe cu aplicabilitate imediată pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, în vederea achitării plății chiriilor, utilităților, materiilor prime, etc. Industria HoReCa are nevoie urgentă de fonduri de sustenabilitate economică plătite în maxim o lună de la închidere, nu în timp de un an și după lungi discuții birocratice, când majoritatea firmelor riscă falimentul.

– Orașele care reprezintă și centre universitare, cu infrastructură complexă, atât în zona de afaceri, a educației, dar și a sănătății, să fie evaluate proporțional, obiectiv și transparent în raport cu numărul de teste efectuate, în comparație cu alte localități unde se poate observa un volum extrem de scăzut de testare.

– Posibilitatea participării a unui reprezentant HoReCa în ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență astfel încât, pe viitor, să poată fi prevenite sau chiar evitate situațiile care au dus la închiderea activității după doar patru zile de funcționare.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS