campanie campanie
Actualitate

Restaurantele si terasele se vor redeschide gradual. Care vor fi obligatiile atât pentru patroni cât și pentru clienți?

Mesele de pe terasele restaurantelor și barurilor trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 2 metri una de alta, cu un culoar liber între ele de 1,5 metri cu tot cu scaune, clienții vor fi obligați să poarte mască de protecție doar în anumite zone, nu și la masă, iar numărul de clienți aflați la o masă va fi limitat la 6-8 persoane, sunt normele finale stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul.

Noile reguli

– depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta
– stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
– va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal
– clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască. – la o masă au voie cel mult 6-8 persoane.
– după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți – triaj epidemiologic pentru angajați
– li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă.
– va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS