Actualitate

Rețeta pentru Bulion de roșii

Rețete și Diete vă oferă rețeta pentru Bulion de roșii

Ingrediente:

250 g ceapă
1 rădăcină de ţelină
3 căţei de usturoi
3 lingurite ulei de măsline
2 kg roşii
sare
piper
frunze de dafin şi de busuioc
1 lingurita zahăr

Mod de preparare:

1. Roșiile pentru bulion se spală, apoi se curăţă ceapa şi ţelina şi se taie toate cubuleţe. Se curăţă usturoiul şi se pisează.

2. Se încinge uşor uleiul într-o oală, apoi se adaugă o cană de apă, legumele tăiate şi funzele de dafin.

3. Se lasă la fiert la foc mic aproximativ o oră şi se amestecă din când în când. Se condimentează cu sare, zahăr şi piper.

4. Se ia amestecul de pe foc şi se pasează roşiile. Acest bulion de roșii astfel obținut se pune din nou pe foc. Se amestecă din când în când.

5. Se toarnă acest bulion de roșii în borcane curate şi se pun deasupra frunze de busuioc. Borcanele se închid ermetic. Se aşază borcanele într-o oală înaltă şi se adaugă apă până aproape de buza borcanelor. Oala se pune pe foc şi se lasă să dea un clocot.

Bulion de roșii mai gustos – trucuri de la gospodine

Dacă îți place un bulion de roșii mai dulce, poți pune o lingură de zahăr la 5 litri de bulion.
O sticlă cu bulion de roșii desfăcută se poate păstra timp de câteva zile la frigider.
Bulionul iese mai bun dacă se folosesc roșii cărnoase și bine coapte.
Sticlele se depozitează la rece, în locuri uscate.
Un bulion de roșii gustos poți să faci dacă îl fierbi îndelung fără niciun ingredient.

Rețeta zilei a fost prezentată de Rețete și Diete

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS