Actualitate

Rețeta zilei: Chec cu fructe de pădure

Rețeta zilei: Chec cu fructe de pădure

Ingrediente:

cana afine si zmeura proaspata – spalate si uscate
1 1/2 cana faina
1/2 cana fulgi de ovaz
o piscatura de sare
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita pudra de scortisoara
1/2 lingurita pudra de nucsoara
1 lingurita extract de vanilie
3/4 cana miere
1/4 cana unt de cocos
2 oua
1/3 cana lapte batut

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 160C. Puneti o bucata de hartie de copt pe baza si lateralele unei tavi de chec.
Intr-un bol mic, amestecati usor fructele de padure cu 2 linguri de faina. Aceasta le va ajuta sa nu se lase pe fundul checului.
Intr-un bol mare, amestecati faina, fulgii de ovaz, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, scortisoara si nucsoara.
Intr-un al 3-lea bol, amestecati bine restul ingredientelor ramase: ouale, laptele batut, mierea, untul de cocos, si vanilia. Apoi turnati amestecul peste mixul de ingrediente uscate (din bolul mare). Amestecati cu telul pana cand aveti o compozitie fina fara urme de faina.
Adaugati fructele de padure si, cu ajutorul unei spatule, amestecati usor pentru a le incorpora.
Puneti aceasta compozitie in tava de chec pregatita si coaceti la cuptor pentru 45-50 minute. Checul este gata atunci cand este bine crescut si daca introduceti o scobitoare in mai multe locuri, aceasta trebuie sa iasa curata.
Lasati-l sa se raceasca pentru aproximativ 20 de minute inainte de a-l felia.

Topping:

miere, fructe de padure praspete, iaurt, menta

Rețeta Zilei a fost oferită de Rețete și Diete:

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS