<
Actualitate

România va trece la Euro

Vești noi pentru români cu privire la moneda națională. Se pare că România nu are o altă opțiune și este la un pas distanță să înlocuiască leul românesc. Anunțul a fost făcut luni seară, de către Ministrul Finanțelor, domnul Florin Cîțu.
România nu mai poate amâna prea mult trecerea la zona euro și ar putea schimba moneda în anul 2024.

Așadar, Florin Cîțu, a declarat luni seara, într-o emisiune televizată, că obiectivul ca România să intre în „antecamera euro” în 2024 este unul foarte „ambițios”, precizând însă că pentru România „nu există” opțiunea de a nu adera la zona euro, în timp.

„Pentru România nu există această opțiune, să nu fim în zona euro”, a spus Cîțu, care a precizat însă că, după trei ani de politici pro-ciclice ale PSD, care au deteriorat toate deficitele macro, obiectivul de a intra în mecanismul ERM II – Mecanismul de schimb european, supranumit și antecamera euro, și care presupune ca moneda națională a unei țări să poată fluctua într-un palier de plus/minus 15% timp de doi ani – în anul 2024 este „o variantă foarte ambițioasă”.

Ce deficit își propune România

Ministrul Finanțelor a reafirmat ideea că România își propune un deficit sub 3% în 2022, dar accelerarea acestui ritm ar însemna ca „politica fiscală să devină imediat o frână a economiei”.

Însă „pentru România nu există această opțiune, să nu fim în zona euro”, dar totul „depinde de cât de rapid corectăm ceea ce s-a întâmplat” în guvernarea PSD, a mai spus el.

1 comentariu

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS