Actualitate

Salubritatea mai scumpă de la 1 Ianuarie

Întruniți de îndată, în şedință extraordinară, consilierii locali turdeni au votat în unanimitate scumpirea serviciilor de salubritate publică.

Şedința de îndată a avut loc vineri, de la ora 10 în sala mare a primăriei Truda, şedința anunțată pe nepusă masă a stârnit semne de întrebare în rândul consilierilor locali, deoarece aceștia nu au avut timp să studieze documentația, consilierul local Doru Anca a subliniat în cadrul şedinței că va reclama acest lucru, totuşi şi el a votat pentru scumpirea serviciului de salubritate de la 1 ianuarie. Această scumpire vine în urma Ordonanței de Urgență a Guvrenului nr 74/2018 prin care se introduce contrubuția la economia circular astfel: Extras din OUG 74/2018 “Anexa 5 (Anexa nr.2 la OUG nr. 196/2005)
Valoarea contribuției pentru economie circular pentru deşeurile municipal destinare a fi eleimiate prin depozitare.
Prin această lege se introduce obligativitatea plății sumei de 30lei/tonă perntru deşeurile depozitate la depozitul de deşeuri. Introducerea acestei taxe impune în mod implicit şi necesitatea asjustării tarifelor actuale în sensul creşteii acestora.
Concret la persoanele fizice contribuția va creşte cu 1.11lei/lună/persoanăi inclusive TVA, iar la perosanele juridice va fi cu 3.75 lei/mc + TVA.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS