Sănătate

Vaccinare antirabică, obligatorie, a câinilor

Dorim să vă anunțăm că mai sunt 2 SĂPTĂMÂNI în care cățeii dumneavoastră pot fi vaccinați antirabic, perioadă în care sunteți rugați să vă prezentați împreună cu aceștia la cabinetul medicului veterinar concesionar pentru a obține vaccinul (str. Parcului nr. 7, vizavi de cantina Mechel- Medic Veterinar Dan Zmolea- 0743 770 764).

 

Asociația noastră vine atât în sprijinul animalelor, cât și a proprietarilor acestora, oferind în Municipiul Câmpia Turzii,  încă din 2013 microcipuri gratuite, astfel ca proprietarii de carnasiere domestice au fost scutiți de costul acestuia și au putut beneficia apoi de vaccinul antirabic. Datorită victoriei pe care am obținut-o în 23 Ianuarie la Curtea Constituțională, vaccinul antirabic nu mai este condiționat de implantarea premergătoare a microcipului (decizia Curții Constituționale, publicată în Monitorul Oficial:

https://ccr.ro/files/products/decizia_23_dosar_70D_2016.pdf ).

 

Vă reamintim că, în conformitate cu Ordinul 155/2001 vaccinarea antirabică a carnasierelor domestice este OBLIGATORIE și este responsabilitatea proprietarilor, iar în cazul neefectuării acesteia sunteți pasibili de amenzi cuprinse între 2.000-5.000 lei.

 

Sănătatea publică și bunăstarea animalelor este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, motiv pentru care, vă rugăm pe toți cei care dețineți un câine nevaccinat încă antirabic, să vă

îndepliniți îndatorile de proprietar și să-l duceți în următoarele 2 săptămâni la cabinetul medicului veterinar pentru realizarea vaccinului obligatoriu.

 

Cei care nu se pot deplasa, sunt rugați să ne contacteze telefonic în vederea stabilirii împreună cu echipa veterinară a unei vizite la domiciliu.

 

Date de contact: Medic veterinar- DAN ZMOLEA- 0743 770 764, R.E.A.D.C.- 0364 887 660

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS