<
Actualitate

Săptămâna Educației Globale marcată de elevii S.G. Mihai Viteazu și S.G. Avram Iancu

Săptămâna Educației Globale este un eveniment de conștientizare la nivel european, care are loc anual în instituții educaționale formale și non-formale din întregul continent. Are o temă diferită în fiecare an. Scopul săptămânii educaționale globale este de a încuraja profesorii și elevii să exploreze activitățile educaționale pentru cetățenia globală. Săptămâna Educației Globale abordează aspecte legate de diversitate și inegalitate la nivel local și global și încearcă să încurajeze să avem atitudini de respect pentru diversitate și abilități de comunicare interculturale;, să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre;, să avem abilitatea de a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil și durabil;


Tema din acest an a fost „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”
Și chiar dacă am fost fiecare separați în școala online, această activitate ne-a adus împreună, prin intermediul tehnologiei.
Elevii claselor a VI B de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul si elevii clasei a VI B de la Școala Gimnazială Avram Iancu, sub îndrumarea doamnelor profesoare Pop Claudia, Bozbici Corina și Pop Claudia, au realizat , prin intermediul platformei ZOOM o activitate interactivă care ne-a adus împreună, ne-a făcut să înțelegem că putem fi aproape chiar dacă suntem departe, că putem vorbi, schimba opinii, că putem să învățăm, putem să ne jucăm. Și pentru că tot astăzi a fost și Ziua Internațională a Toleranței, elevii ne-au arătat că acceptarea, toleranța și iertarea sunt lecțiile care ne străbat întreaga viață, că a fi tolerant înseamnă a accepta comportamentele celorlalți, cu efectele lui bune sau mai puțin bune.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=905592783307331&id=100015698538248

Sursa: pagina de facebook Școala Gimnazială Mihai Viteazul

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS