<
Actualitate

Schimbă uleiul cutiei automate la service-ul Air Bag Turda  

Uleiul, pentru o mașină, este ca sângele pentru organism. Că vorbim de motor, cutie de viteze, și în special când vorbim de o cutie de viteze automată. Cutia automată este un sistem fiabil, acționat hidraulic, care aplică puterea provenită de la motor la roțile motoare ale mașinii. Un autoturism echipat cu cutie automată este mai convenabil din punct de vedere al consumului de carburant şi se potriveşte perfect într-un oraş cu un trafic aglomerat.

În cazul cutiilor de viteze automate, schimbul de ulei nu este necesar decât la o perioadă îndelungată de timp, producătorii menționează durata la care se înlocuiește uleiul din cutia de viteze, pentru fiecare model în parte, în cartea mașinii sau în carnetul de garanții. Iată câteva exemple, strict informative: Honda la 120.000 km sau 8 ani; BMW E39 la 35 – 40.000 km; Land Rover Sport la 48.000 km; Skoda la 90 – 100,000 km; Dacia Logan la 70 – 100.000 km. În lipsa acestor date se recomandă schimbarea lui între 50.000 – 80.000 km, sau la 2-3 ani de funcționare.

Rolul uleiului din cutia automată are mai multe direcții: de ungere, de răcire sau încălzire a cutiei, în funcţie de necestăţi. Întrega cutie de viteze automată este un imens circuit hidraulic prin care circulă uleiul. Dacă uleiul nu este suficient, poate pătrunde aer pe instalație, iar după cum ştim aerul se comprimă şi pot apărea disfuncții ale cutiei.

Principala funcţie a uleiului este ungerea, ceea ce împiedică minimalizarea uzurii. Totuşi, în cutie se află o mulţime de roţi dinţate care în timp se tocesc și produc pilitură de fier (şpan). Aceasta este purtată de ulei și este captată în filtrele din cutie și de unii magneţi aşezaţi strategic care reţin această piltură, până la un moment dat când aceştia nu mai fac faţă.

Schimbul de ulei în transmisiile automate este recomandat să se facă în service uri autorizate precum service-ul Air Bag Turda, autorizat și dotat cu echipamente speciale în acest sens.

Specialiștii din cadrul service-ului Air Bag Turda, pe lângă faptul că îți schimbă uleiul, dețin aparatura necesară de a curăţa cutia de viteze. Dacă am schimba uleiul transmisiei automate în mod convenţional, până la 40% din ulei ar rămâne în aceasta. Datorită acestei spălări, uleiul vechi este eliminat și este introdus altul nou. Uleiul vechi are o culoare brun închisă, uneori cu miros de ars, cu proprietăți de lubrifiere diminuate.

Întreaga operaţiune de schimbare a uleiului din cutia de viteză automată durează în general o ora şi 30 de minute. Procesul constă în adăugarea unui detergent în uleiul vechi, aceasta fiind un aditiv, după care se porneşte maşina și este angrenată fiecare viteză și după această procedură uleiul este eliminat. Ulterior se înlocuiesc filtrele și se adaugă uleiul nou cu norma de vâscozitate și cantitatea indicată de producător. Specialiştii din cadrul Air Bag Turda știu exact ce este de făcut pentru ca autoturismul dumneavoastră să beneficieze de cele mai bune servicii și produse. Alege calitatea, alege Service Air Bag Turda.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS