<
Actualitate

Se anunţă noi scumpiri la raft! Preţul unui produs consumat zilnic de români ar putea creşte, după ce Ucraina a interzis exporturile

Un produs aflat zilnic pe mesele românilor se scumpeşte, după ce Ucraina a interzis exporturile.

Până pe 15 septembrie, România nu va mai putea importa zahăr din Ucraina, iar acest lucru reprezintă o adevărată lovitură pentru ţara noastră, în contextul în care suntem cei mai mari importatori de zahăr din statul vecin.

Din luna octombrie a anului trecut şi până în aprilie, România a importat aproape 85.000 de tone de zahăr, adică o treime din importurile totale ale Uniunii Europene.

Procesatorii spun că ţara noastră nu are stocuri suficiente. Astfel, ne putem aștepta la scumpiri la raft sau chiar probleme de aprovizionare.

Dacă acum putem cumpăra cu 6 lei un kilogram de zahăr, în perioada următoare am putea scoate din buzunar pentru aceeaşi cantitate chiar şi 8 lei. Scumpirile vin într-o perioadă în care cererea este în creștere.

Conform ultimelor date ale INS, săptămâna trecută, prețul zahărului a crescut cu 100 de euro pe tonă faţă de luna aprilie. Iar timp de un an zahărul s-a scumpit deja cu peste 60 de procente, scrie Antena 3 CNN.

Sursa. Stiri de Cluj.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS