<
Actualitate

Se discută înființarea unui A.D.I. între comunele Aiton și Ploscoș pentru atragerea fondurilor europene

Pentru atragerea fondurilor europene în infrastructura din mediul rural, o componentă esențială este ca o comunitate să aibă cel puțin 2000 de membrii. Din această cauză multe comune sunt private de fondurile europene, bani care ar fi putut ajuta comunele și satele românești. Însă există o portiță dacă o putem numi așa …sau mai bine zis o soluție. Înființarea de A.D.I. (Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară).  Așa se face că pornind de la această soluție comunele Aiton și Ploscoș, prin primarii Nicolae Făgădar și Aurel Truță au pornit demersurile pentru înființarea unui A.D.I. între cele două comune.

Dezvăluirea a făcut-o primarul comunei Aiton, Nicolae Făgădar, în rubrica Jurnal de Candidat din Ziarul 21:

„Am discutat cu dnul primar al comunei Ploscoș, dnul Truță să înființăm un A.D.I. pentru atragerea de fonduri europenele privind infrastructura ce ne rămâne de introdus pe raza comunei”, a mărturisit Nicolae Făgădar, primarul comunei Aiton.

Fondurile europene care ar urma a fi atrase din această asociere ar intra în infrastructura celor două comune.

Despre planurile și investițiile din comuna Aiton, puteți citi în Ziarul 21 în interviul cu Nicolae Făgădar, în rubrica “Jurnal de Candidat” din Ziarul 21, la toatte punctele de difuzare a presei.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS