Actualitate

Şedință cu scântei la Mihai Viteazu

Marți, 19 martie 2019, începând cu orele 16.00, la sala de sport din localitatea Mihai Viteazu a avut loc şedința ordinară a Consiliului Local al Comunei Mihai Viteazu.

În cadrul acestei şedinţe s-a discutat , pe baza unui plan bine stabilit anterior, atât despre proiectul de hotărâre privind completarea şi modificarea domeniului public al comunei, stabilirea sumei cheltuielilor de executare silită ocazionate de tipărirea şi comunicarea prin poştă a documentelor de executare silită, transmiterea dreptului de administrare şi concesionarea unor bunuri realizate în cadrul proiectelor finanţate prin POS Mediu din Inventarul bunurilor care alcătuiesc Domeniul Public al Comunei Mihai Viteazu şi proiectul de hotârăre privind completarea art. 3 alin. 1 din Hotărârea Consiliului Local al Comunei Mihai Vitezu jud. Cluj, nr. 14/09.03.2017, privind asocierea comunei Mihai Viteazu, jud. Cluj, cu Asociaţia Club Sportiv Arieşul Mihai Viteazu şi alte persoane fizice, prin care se aprobă contribuţia financiară din partea Comunei Mihai Viteazu, către Asociaţia Club Sportiv Arieşul Mihai Viteazu .

Cum era de aşteptat, în timpul şedinţei au existat şi păreri contradictorii. De această dată, nemulţumirile au apărut odată cu prezentarea ultimului punct de pe ordinea de zi a şedinţei. şi anume acel Proiect de hotărâre, prin care se aprobă contribuţia financiară din partea Comunei Mihai Viteazu, către Asociaţia Club Sportiv Arieşul Mihai Viteazu având ca inițiator pe primarul comunei Zeng Ioan. Concret este vorba de alocarea sumei de 30.000 de lei Asociaţia Club Sportiv Arieşul Mihai Vitezu în calitate de asociat. Unii consilieri locali au spus că suma este mult prea mare faţă de cât ar putea să se ofere din partea Consiliului, fiind o sumă mai mare cu 5000 de lei față de anul trecut.

Primarul comunei a subliniat faptul că în acest an mai este o grupă nouă de junori şi aşa se justfică suma de 5000 lei în plus faţă de bugetul acordat anul precedent conducerii echipei.

Copiii din grupele de junior care excelează, avansează în gruplele superioare la seniori astfel formându-se un sistem bine pus la punct.

O altă problemă dezbătută în timpul şedinţei a fost dorinţa consilierilor ca preşedintele clubului sportiv să prezinte un raport de activitate al anului predecent, raport care din păcate a lipsit, fapt pentru care spiritele s-au încins, din nou. Preşedintele clubului a promis că până la următoarea şedinţă de consiliu va pregăti un raport de activitate pentru anul competițional trecut.

Primarul comunei Mihai Viteazu, domnul Ioan Zeng a mai declarat că bugetul încă nu a fost aprobat, în acest moment se lucrează cu banii din excedentul anului trecut, însă premisele pentru noul buget nu sunt roz, acesta s-ar putea să fie mai mic.

Deşi au existat multe păreri contradictorii, acest proiect a trecut cu majoritate de voturi si cei 30 000 de lei au fost alocaţi clubului sportiv al Comunei Mihai Viteazu.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS