<
Interviu

Interviu cu turdeanul care face cumpărături voluntar pentru persoanele în vârstă

În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate! Un tânăr  voluntar cu spirit civic, din Turda, și-a anunțat pe Facebook disponibilitatea de a ieși la cumpărături în locul unor persoane în vârstă, din dorința de a le proteja de o posibilă infectare cu Covid-19. Acesta se numește Alexandru Iavorschi și este student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Noi cei de la Ziarul 21 l-am contactat şi am vorbit cu Alexandru, iată ce ne-a spus:

Rep.: Câteva cuvinte despre tine.

Alexandru Iavorschi: Mă numesc Alexandru Iavorschi, am 19 ani, sunt student la „Universitatea Tehnică” din Cluj Napoca şi locuiesc în Turda.

Rep.: Cum ți-a venit această idee?

Alexandru Iavorschi: Această idee mi-a venit printr-o glumă, m-am gândit mai demult că aş putea să fac asta cu alte nevoi ale oamenilor, iar acum că tot suntem în carantină, m-am gândit că pot să fac asta împreună cu o colegă şi de asemenea o prietenă foarte bună, că pot sa fac acest lucru cu ajutorul ei, să livrez la domiciliul persoanelor care nu se pot deplasa, oamenilor cu disabilități, batrânilor, celor care sunt în carantină, cu măsuri de siguranța maxime.

Rep.: Cum au văzut turdenii inițiativa ta?

Alexandru Iavorschi: Turdenilor le-a plăcut foarte mult inițiativa, numai că ar trebui să îşi facă mai mult curaj, bănuiesc eu ca unora le este frică să sune, din anumite motive şi ar trebui să îşi facă mai mult curaj, nu se întâmplă nimic, este pur şi simplu este un act de caritate şi îi îndrum să apeleze cu încredere.

Rep.:  Ce părere are familia ta despre aceste acte de caritate?

Alexandru Iavorschi: Familia mea este foarte mulțumită, îmi oferă tot sprijinul, alături de prieteni, de colegi si de cunoştințe.

Rep.: Cum se desfăşoară o zi de voluntariat?

Alexandru Iavorschi: O zi de voluntariat se desfăşoară în general de la ora 13:00-14:00 deoarece dimineața am cursuri, mă sună diferiți oameni, notez ceea ce doresc să le cumpăr, merg la magazine, dacă au preferințe mă duc la magazinele indicate de ei, iar dacă nu mă duc în zona Micro, unde sunt situate supermarketurile. După care cumpăr produsele, iar după asta le predau pe baza bonului si dânşii îşi plătesc strict cumpărăturile.

Rep.: Ce fel de  persoane  apelează la tine?

Alexandru Iavorschi: De obicei vârstnici, mai sunt şi doua trei persoane cu disabilități dar de obicei vârstnici.

Rep.: Ai întâmpinat probleme?

Alexandru Iavorschi: Probleme nu am întâlnit, nici nu îmi doresc să întâlnesc, oamenii sunt calmi, deschişi, discută cu mine.

Rep.: Dacă vrea cineva să ți se alăture, ce ar trebui sa faca?

Alexandru Iavorschi: Cine doreşte să mi se alăture mă poate contacta prin intermediul anunțului de pe OLX sau de pe pagina mea de facebook, Alexandru Iavorschi sau de pe pagina Ziarului 21, cu mare încredere. Sunt dispus în echipă să primesc oameni, dar trebuie şi turdenii să îşi facă curaj să mă apeleze, mai ales că nu este o perioadă propice pentru a ieşi din casă.

Rep.: Un mesaj pentru turdeni.

Alexandru Iavorschi: Aveți grijă şi ajutați cât mai mult , eu funcționez  pe principiul bumerangului,  ce dai aia primeşti.

Alexandru  merge pentru voi la cumpărături iar pe lângă produsele de bază acesta mai are comenzi şi de produse de igienă, cosmetice în funcție de lista dumneavoastră de cumpărături. Acesta oferă servicii de livrare a cumparaturilor la locuința persoanelor care au nevoie de ajutor! în TURDA și CÂMPIA TURZII. Toate comenzile  se primesc între orele 8:00 și 17:00 şi se livrează în următoarea zi si platiti doar cumparaturile.

Noi îl felicităm, avem nevoie de oameni buni ca tine pe acest pământ. Mult succes și sănătate, tinere!

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS