Social

Persoană sancționată la Câmpia Turzii pentru lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinelui deținut

Asociația Centrului de ecarisaj Turda  și-a prezentat raportul de activitate pe teritoriul administrativ al municipiului Câmpia Turzii, pentru luna ianuarie a.c.

Din cei 10 câini capturați, unul a fost identificat având un microcip.
Proprietarul câinelui identificat pe baza microcipului a fost notificat în vedere revendicări acestuia fiind sancționat contravențional pentru lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinelui deținut conform HCL 58/2017.

HCL nr. 58/2017 alin. 27 spune că: lăsarea liberă în afara proprietăților a animalelor domestice pe care le dețin și neluarea măsurilor necesare pentru a preîntâmpina astfel de situații se sancționează cu amendă care pornește de la 2.000 lei și ajunge până la 2.500.

Toate bunurile de orice natură inclusiv animalele depozitate în mod ilegal sau abandonate respectiv lăsate libere și nesupravegheate pe domeniul public vor fi ridicate în vederea confiscării pentru recuperarea acestora. Proprietarii vor plăti atât amenda contravențională cuvenită conform prezentei hotărât (HCL 58/2017) precum și cheltuielile efectuate cu ridicarea și depozitarea bunurilor respective.

(foto: arhivă)


Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.