Social

Se depun cererile pentru ajutorul la încălzire

Începând cu data de ­16.10.2017, locuitorii municipiului Turda vor putea depune documentele în vederea obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă   nr.70/2011 cu modificările şi completările ulterioare şi Hotărârii nr. 920/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgentă nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

 

Ajutorul se acordă numai pentru un singur sistem de încălzire, pentru consumatorii de gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri ale căror venituri nete lunare/membru de familie sunt cuprinse între 0 şi 615 lei, pentru perioada 1 noiembrie 2017- 31 martie 2018.

 

Ajutoarele pentru incălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere pot fi procurate de solicitanţi de la sediul Cantinei de Ajutor Social (str. Mihai Eminescu, nr.1) sau se pot descărcă de pe site-ul www.spasturda.ro.

 

Acte necesare pentru obţinerea ajutorului de încălzire:

 

– Documentele de stare civilă pentru toţi membrii familiei care locuiesc în fapt la adresa de domiciliu mentionată pe cerere (cărţi de identitate sau certificate de naştere pentru membrii familiei care au pană în 14 ani)

– Adeverinţă de salariat cu venitul net, cupon de pensie, cupon şomaj sau alte acte doveditoare ale veniturilor nete din luna anterioară depunerii cererii;

– Pentru persoanele care realizează venituri din A.F.,P.F.A,S.R.L., este necesară o adeverintă de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice Turda;

– certificat fiscal pentru persoanele care au vârsta peste 18 ani;

– adeverinţă de la Registru agricol;

– copie după talonul autoturismului;

– după caz, alte acte doveditoare privind componenţa familiei;

– factură de gaz /energie electrică;

 

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere însoţită de documentele mai sus menţionate se depun la sediul Cantinei de Ajutor Social (str. Mihai Eminescu, nr.1) până la data de 20 noiembrie pentru ca o persoană/familie să poată beneficia de ajutor începând cu luna noiembrie.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS