Social

Vocea cetățeanului: Utilaj parcat pe tot trotuarul, Poliția Turda comportament de neînțeles

Un email însoțit de fotografii edificatoare ne-a sosit pe adresa redacției în care se arăta un utilaj parcat pe tot trotuarul  de la Baum Games Turda, pe timp de noapte care bloca circulația pietonilor aceștia fiind nevoiți să traverseze pe șosea.

„În această seară, (25.11.2019) venind de la Kaufland, vis-a-vis de sala de jocuri Baum Games, acest utilaj era parcat atât pe trotuar cât și în parcare, în așa fel încât pietonii nu mai aveau posibilitatea să treacă prin zonă. Pentru că nu aveam pe unde să trec, datorită faptului că utilajul bloca accesul pietonilor, am solicitat foarte frumos, persoanei care manevra utilajul să îl mute puțin cât timp nu îl folosește, pentru ca pietonii nu au pe unde sa mai circule.

 Eu: Vă rog să mutați puțin utilajul, ca să putem sa trecem, să nu fim nevoiți să ne deplasăm pe partea carosabilă!

Șoferul utilajului: Ce-ți trebuie mă, treci peste utilaj sau ocolește pe șosea în p..a mea!

 Eu: Domnule, cum să ocolesc utilajul pe șosea, ce siguranță am că nu mă lovește o mașină, dacă eu circul pe jos pe mijlocul benzii de circulație?

Șoferul utilajului: Hai dute în p..a mea!

Intervine în apărarea șoferului, un tânăr… Între timp, am aflat că tânărul care era foarte nervos și se manifesta în fața mea prin amenințări și înjurături, este M. P., fiul lui  A. P.. Tânărul mi se adresează din interiorul clădirii și între timp vine către mine zicând : Bă, dute în p..a mea de aici că-ți dau doi pumni! Dute în p..a mea pe șosea!

Între timp, sare în apărarea tânărului chiar mama lui, constatând că doamna este nimeni alta decât P. A. Doamna respectivă a început să mă înjure și să mă amenințe cu bătaia, din interiorul clădirii. Între timp, sun la 112 pentru că persoanele respective voiau sa sară la bătaie pentru că le-am deranjat din munca lor, cerând dreptul care îmi aparține, dreptul la liberul acces pe trotuar fiind pieton și pentru faptul ca i-am refuzat să mă deplasez pe carosabil printre mașinile care circulau.

Sun la 112, explic cele întâmplate… Operatorul, ok stați acolo ca trimit un echipaj….aștept… Între timp, am mai fost sunat de alți Polițiști din cadrul Poliției Turda, care m-au întrebat ce se întâmplă, spunând că în 5 sau 6 minute vor ajunge. Între timp, doamna P. A. și fiul ei, au mai încercat sa mă înduplece să plec din zonă, pentru ca zona ar fi a lor.

Doamna P. A.: Sunt curioasă ce v-a face Poliția, râzând…

După treizeci de minute sun din nou la 112, explic că la fața locului nu a ajuns nici un echipaj… După 5 minute de la al doilea apel, apare un echipaj de Poliție. În echipaj, un domn și o doamna…

Polițist : Tu ai sunat mă la 112? Ce ai pățit? Ce te deranjează?

Eu: da, eu am sunat, explic din nou ce s-a întâmplat, arătând totodată și imaginile.

Polițist: păi și nu puteai să treci, fără să suni la Poliție?

Eu: Pai domnule polițist, pe unde să trec dacă utilajul bloca trotuarul și parcarea, iar singurul loc pe unde puteam sa trec, era direct pe șosea, pe mijlocul benzii de circulație? Trebuia să circul pe jos, pe sosea printre mașini? Iar proprietarii clădirii săreau la bătaie?

 Polițist : Hai ca nu ești tu cu d’astea…

Polițistul s-a dus la doamna P. A., a discutat cinci minute cu ea… După aceea, la șoferul care manevra utilajul, cu acesta a dat noroc, s-au salutat, se cunoșteau…i-a cerut actele, s-a uitat la ele și cam atât… Fără să le aplice sancțiune sau să ia măsuri pentru că blocau accesul pietonilor pe trotuar.

Polițistul către mine: Hai gata, a fost o situație mai neplăcută, asta e… acum du-te acasă, hai, du-te…”, ne-a specificat cititorul nostru în email care a mai concluzionat:

„Dragilor, cam asta e Poliția Română și cam atât fac ei atunci când îi soliciți. Pe tine ca cetățean, te tratează ca și pe un gunoi și își protejează prietenii și cunoștințele. Mai jos o să vedeți și imaginile, prin care puteți vedea cum persoane cu copii mici erau nevoiți să se deplaseze pe șosea, prin acest mod, pietonii puteau fi oricând accidentați. Deci, persoanele în cauză, ca să își „spele” geamurile clădirii cu laveta, au închiriat ditamai utilajul, pentru „ștergerea” geamurilor cu laveta au blocat accesul pietonilor pe trotuar cât și în parcare, pietonii nemaiavând pe unde să circule…”

Poliția Turda încă nu a avut nici o reacție asupra  acuzațiilor aduse.

*
1 comentariu

1 comentariu

  1. Arryana

    30 noiembrie 2019 la 23:42

    Da, trebuie să mergi pe șosea altfel nu poți trece. Înțeleg că e mare utilajul și că au de lucru cu el, dar trebuie si un dialog civilizat. Am trecut pe acolo cu cărucior cu bebelușul, voi v-ați duce printre mașini?

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS