Actualitate

Șoferii prinși fără ITP ar putea fi doar amendați

Şoferii care circulă cu maşini fără ITP ar putea scăpa doar cu o amendă. Asta deşi în România sunt două milioane de autoturisme fără inspecţia tehnică periodică, multe dintre ele, rable care pun în pericol siguranţa în trafic. Un deputat a propus ca poliţiştii să nu mai ridice talonul şi plăcuţele de înmatriculare, aşa cum se întâmplă acum. Ba chiar vrea să le dea răgaz 15 zile, să meargă cu maşina în service.
Potrivit observator.tv un senator UDMR propune însă modificarea codului rutier şi introducerea unei prevederi astfel încât prima sancţiune să fie o amendă iar şoferii să aibă la dispoziţie 15 zile pentru inspecţia tehnică periodică.Experţii atrag atenţia că rolul inspecţiei tehnice periodice este de a salva vieţi. În service-uri, multe maşini sunt descoperite cu grave probleme tehnice. Iar regulile nu trebuie să fie mai blânde în acest domeniu.
La ora actuală șoferii prinși fără ITP valabil sunt amendați cu 3000 de lei și reținerea certificatul de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, deci este nevoie de o platformă pentru mutarea mașinii din locul respectiv.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.