<
Special

Au apărut lebedele “La Trei Lacuri” din Câmpia Turzii

De Sfântul Andrei, la Complexul de Agrement “La Trei Lacuri” din Câmpia Turzii și au făcut aparția un stol de lebede. Frumoasele păsări care încântă pe toată lumea sunt pasări de apă din ordinul Anseriformelor și a familiei rațelor. O caracteristică comună a tuturor speciilor acestor păsări este gâtul lung și dexter, permițând, fără scufundări, să obțină hrană în apă puțin adâncă. Lebedele pot zbura, le place să se miște pe apă și sunt stângace pe uscat. Reprezentanții adulți masculi și feminini ai aceleiași specii sunt colorate la fel și au dimensiuni aproape identice, deci este foarte dificil să le distingi. Cu cât zona de cuibărit este mai caldă, cu atât este mai întunecată umbra penelor păsărilor. În ceea ce privește caracterul, aceste anseriforme se disting prin ingeniozitatea dezvoltată.

Lebedele sunt foarte teritoriale. Toate tipurile de lebede sunt păsări monogame, creați perechi permanente, inseparabile pentru viață. Mai mult, în cazul morții unei femei, partenerul ei rămâne singur până la sfârșitul vieții sale și invers. Dar adesea după moartea unei lebede dintr-o pereche, a doua (sau a doua) moare, de asemenea, în curând. Datorită acestei dedicații față de familia lor, lebedele au devenit un simbol al loialității și romantismului. An după an, aceste păsări pot folosi același loc de cuibărit, ajungând la locul ales și fixându-și „casa”. Lebedele înființează un loc de cuibărit lângă apă, unde apoi femela incubează 3-7 ouă timp de 30-40 de zile. Masculul nu se mișcă departe de cuib, păzind femela.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS