<
Interviu

Cum este văzută justiția de o tânără care dorește să fie parte din ea

În rubrica „Zece… cu Adrian Soporan” promovăm valori, talente, oameni care doresc să facă ceva pentru societatea în care trăiesc și se dezvoltă. Ei bine, am hotărât ca în această ediție să aflăm, de la un student eminent, daca Facultatea de Drept este o facultate grea. Am luat legătura cu Andreea Varodi, o tânără din Câmpia Turzii, studentă a Facultății de Drept din cadrul UBB, care ne-a detaliat, pe scurt, ce înseamnă Dreptul și cum este văzută justiția din perspectiva unei tinere care, peste ceva timp, va face parte din marea familie a justiției din România.

Reporter: Cum este văzută justiția de o tânără care dorește, în viitorul apropiat, să fie parte din ea?
Andreea Varodi: În primul rând am învățat că este relativă, depinde din ce unghi o privești. Diferă în funcție de principiile de viață ale fiecăruia, iar adevărul judiciar diferă de cel obiectiv. De exemplu, dacă ești reclamant într-un proces și câștigi, ție ți se va părea că s-a făcut dreptate, dar pârâtul nu va fi de aceeași părere.

Din punctul meu de vedere justiția în România se află între două extreme: fie se aplică legea pe text, fără să se țină cont de celelalte elemente umane ale situației, fie fiecare are propria interpretare care se îndepărtează cu mult de ideea de dreptate și adevăr. Cred că ar trebui găsit un echilibru, să se aplice legea, dar să devenim și mai umani. Profesorii mei mereu pun accentul că oamenii aplică legea, dar nu trebuie doar să iei un text și să îl pui în aplicare, pentru că asta ar putea să facă și un calculator programat în acest sens.
Întregul interviu pe care Andreea Varodi l-a acordat Ziarului 21 în rubrica “Zece…cu Adrian Soporan”, îl puteți citi de luni, 4 mai, în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS