Special

Elicoptere IAR-330 Puma din dotarea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” au participat la exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017

Forțele Aeriene Române au participat la exercițiul multinațional NOBLE JUMP 2017 cu elicoptere IAR-330 Puma din dotarea Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, care au executat misiuni de tip INFIL și EXFIL, inserţie prin rapel si extracţie, în folosul Forțelor Speciale, se anunţă pe pagina de facebook a Forţelor Aeriene Române.

Elicopterele IAR-330 SOCAT au executat misiuni în folosul trupelor terestre, trageri cu proiectile reactive nedirijate și foc cu tunul de bord. Elicoptere IAR-330 SOCAT cu misiuni în folosul trupelor terestre, trageri cu proiectile reactive nedirijate și foc cu tunul de bord.

Aeronave MiG-21 LanceR au executat misiuni de interdicție aeriană (AIR INTERDICTION) și bombardament, iar aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Vânătoare, Baza 86 Aeriană  au executat misiuni de acoperire aeriană (COMBAT AIR PATROL) în comun cu aeronave Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Aproximativ 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO au participat, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), care s-a desfăşurat, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României. NOJP17 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. Exerciţiul a testat capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS