<
Special

În Vinerea Mare, Ziarul 21 a făcut o bucurie unei bunici aflată în singuratate și în mare nevoie

Iepurașul 21 trebuia să fie motiv de sărbătoare, așa cum an de an Ziarul 21 a organizat concursul de Paște unde 21 dintre cititorii ziarului primeau cadouri de la iepuraș.

În acest an, din păcate, din cauza pandemiei am fost nevoiți să anulăm concursul.

Însă,  Ziarul 21 a hotărât să nu lase această sărbătoare să treacă fără a ajuta pe cei aflați în mare nevoie.

 

Așa se face că la urechile noastre a ajuns povestea unei bunici, în vârstă de 83 de ani, aflată singură într-o căsuță din satul Crairât. Este văduvă după ce în urmă cu 4 ani i-a murit soțul, acesta fiind paralizat 16 ani pe pat. Timp în care bunicuța noastră s-a îngrijit de el. Din păcate soarta acestei femei a fost una cruntă după ce în urmă cu mai mulți ani i-a murit și unica fiică.

Acum, slăbită de puteri femeia a rămas singură pe lume. Trăiește dintr-o pensie amărâtă de CAP, mai primește ajutor din partea d-lui primar Aurel Truță după cum chiar femeia ne-a mărturisit iar doamna de la asistență socială din comună o vizitează frecvent.

O căsuță curată dar peste care au trecut anii grei, iar femeia în vârstă de 83 de ani  se vede că nu mai are puterea de a mai repara cele ce s-au stricat.

Așadar, Ziarul 21 a cumpărat alimente, miel, carne, ouă roșii, prăjitură iar în Vinerea Mare ne-am deplasat până la Crairât pentru a-i face o bucurie.

Vremea frumoasă de afară și aerul curat de primăvară, de țară, a făcut să completeze o zi frumoasă.

Bătrânica nu știa că venim și nu știa de intențiile nostre. Am găsit-o în curte cu o mătură în mână. Ne-am prezentat iar pe orajii bunicuței și-au făcut aparția câteva lacrimi care au început să curgă din ochii ei. Era bucuroasă că și la ea în curte, acum în prag de sărbători, intră cineva să o viziteze. Și nu ne-am dus cu mâna goală. Pe lângă alimentele pregătite i-am dus femeii și o plită electrică. Aceasta se încălzește cu lemne. Tot cu lemne își face și mâncare. Noi ne-am gândit că pentru prepararea mâncării îi vom ușura munca.

„Mătur, fac curat și mă îngrijesc de casă așa cum mai pot. Nu mai am putere de acum câțiva ani. Sunt tare singură și tare greu e …”, ne mărturisește femeia ținând în mână un tablou cu fiica și soțul ei, ambii decedați.

Nu am vrut să stăm mult pentru că am mai avut două familii de ajutat dar bunicuța parcă nu ne lăsa să plecăm.

„Cu ce vă pot servi?”, ne-a întrebat din inimă bunica.

Uite cresc florile în grădină, să veniți să vă duceți acasă„, ne-a îmbiat bunicuța ca și când am fi familia ei.

Asta e povestea de Paște din acest an de la Ziarul 21. Un ajutor pentru cei aflați în mare nevoie. Dragi cititori …faceți Rai din ce aveți

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS