Special

A început popularea cu pește la complexul La Trei Lacuri (video)

   

După ce, în mandatul de viceprimar, Dorin Lojigan a recâștigat pentru Câmpia Turzii zona de agrement La Trei Lacuri, promițind la vremea respectivă planuri mari cu zona celor trei lacuri din cartirul Sâncrai, ei bine a venit vremea îndeplinirii promisiunilor. La sfârșitul acestui an, administrația de la Câmpia Turzii a început repupularea cu pește a celor trei lacuri.

Este vorba de 4 tone de pește, crap românesc, achiziție despre care administratorul zonei de agrement La Trei Lacuri, Marian Lechinţan, ne-a precizat: „Din totalul de 4000 de kg de pește achiziționat, astăzi am terminat popularea lacurilor cu crap românesc, mai exact o cantitate de 2600 kg, urmând ca mâine cu ultimul transport de 1400 kg care va conține în principal fitofag(sânger, novac, cten) și caras să încheiem această acțiune. Vreau să precizez că aceste 4000 de kg sunt doar începutul în ceea ce privește repopularea cu pește la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”. Eu personal dar și echipa din care fac parte ne dorim ca în cel mai scurt timp să ajungem la o densitate optimă în ceea ce privește populația piscicolă, demnă de un complex sportiv de pescuit care se respectă. În spatele acestui termen de „densitate optimă” nu stă hazardul și nici povești pescărești, ci are la bază calcule precise care cuprind suprafețe, adâncimi, speciile vizate cât si greutatea lor, toate acestea în concordanță cu nivelul de oxigen si alți parametri ai apei. Cred cu tărie că în câțiva ani o să reușesc ca în biomul din fiecare lac să se găsească un echilibru între biocenoză și hidrobionți, iar aceștia din urmă să îşi urmeze natural lanțul trofic fără prea multe intervenții. Am ales să facem această acțiune în sezonul rece deoarece am redus în acest fel riscul declanșării unor boli inhibate în corpul peștilor, boli care apar de obicei în urma stresului manipulării și transportului. Nu o să ne vedeți niciodată repopulând în toiul sezonului cald, o temperatură a apei de peste 20 de grade Celsius plus stresul cauzat de transport poate fi fatal pentru pești și poți compromite și îmbolnăvi întreaga populație piscicolă prin extinderea paraziților și bacteriilor”.

La acțiunea de populare a lacurilor, scoterea peștilor din cisternă și introducerea lor în lacuri au participat, pe lângă viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Sabin Ghemeș, și o parte din pescarii adevărați ai orașului, care au venit de bună voie, ajutând astfel administrația de la Câmpia Turzii.

Deși în cursul zilei de miercuri, mai precis în jurul orelor 03.00, Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, a anunțat faptul că este pe drum către București pentru semnarea unui nou contract  de finanțare  prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, acesta a fost de asemenea prezent la complexul La Trei Lacuri şi ne-a precizat: “Astăzi asistați la cea de a treia acțiune de populare. Până în acest moment au fost introduse în lac 2600 de kilograme de crap românesc de peste 2 kg bucata, este de precizat acest lucru, pentru că de data aceasta popularea s-a făcut în urma unui studiu făcut de un specialist și cantitatea de pește a fost împărțită pe cele trei lacuri. Este cea mai mare populare de pește de pe vremea de când eram viceprimar. Pot să dau vestea cea bună că este finalizat proiectul de monitorizare video la cele trei lacuri, urmând ca o dată ce timpul ne permite să începem montarea sistemului de monitorizare, astfel că ceea ce se va întâmpla aici să fie un pescuit în siguranță, să fie un pescuit sportiv. Viziunea noastră, a lui Marian Lechințan, omul care se ocupă de complexul La Trei Lacuri, este una pe termen lung, nu avem interesul să populăm azi cu pește care mâine să dispară din lacuri, este un pescuit sportiv, un pescuit pe care adevărații pescari îl înțeleg”.

Așadar nu ne mai rămâne decât să vă urăm: fir întins!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS