Educaţie

Interviu cu Brianna Nicoleta Bothază -“Șef de promoție” al Liceului Teoretic “Pavel Dan” clasa a VIII-a

Titlul de şef de promoţie certifică temeinicia pregătirii îmbinată cu tactul pedagogic al cadrelor didactice şi calitatea actului instructiv-educativ. Vă prezentăm o tânără frumoasă și deșteaptă dar și extrem de talentată din Câmpia Turzii, care ne face mândri încă o dată că orașul nostru are oameni de calitate și tineri deosebiți. Brianna Nicoleta Bothază este “Șef de promoție” al Liceului Teoretic “Pavel Dan” clasa a VIII-a. Ce planuri are pentru viitor, ce sacrificii a făcut pentru a obține acest titlu sau care sunt pasiunile ei, o să aflați în următorul interviu pe care Brianna l-a acordat pentru cititorii Ziarului 21.

Rep.: Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Care sunt pasiunile tale?

Brianna Bothază: M-am născut sub o stea norocoasă, într-o zi de 6 decembrie, fiind predestinată a fi o stea care urma să strălucească atât de frumos în timp. Ca orice mica stea, visurile și pasiunile care mi-au colorat copilăria și adolescența au îmbrăcat diferite forme și nuanțe, dar pot spune că una mi-a desenat destinul: pictura. Mă simt liberă, adevărată și eu însămi atunci când creionul sau pensula alunecă pe foaia albă sau puțin îngălbenită de vreme.

Rep.: Ce amintiri frumoase ți-au rămas din perioada gimnaziului?

Brianna Bothază: Perioada gimnaziului a reprezentat pentru mine, deschiderea unui drum pe care trebuia să pășesc pentru a atinge granițele adolescenței. Trebuia să țin capul sus și să zâmbesc soarelui gimnazial din viața mea. Da, acum pot spune că această perioadă minunată m-a învățat, în primul rând, să fiu om, apoi să fiu înțeleaptă, să nu-mi părăsesc niciodată visul, să cred în mine și să-mi urmez drumul pe care școala mi-l deschidea.

Rep.: Ce sacrificii ai făcut pentru a obține acest rezultat, ca “Șef de promoție”?

Brianna Bothază: Cred că este prea mult spus sacrificii. Cred cu tărie că sacrificiul nu este nimic altceva decât realizarea dorințelor și a visurilor. Da, este adevarat , am muncit mult, am învățat în fiecare zi, pentru fiecare materie, nu pot spune că a fost ușor, dar realizările școlare, rezultatele de la olimpiade și concursuri m-au îndemnat să merg, în fiecare zi, înainte.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine acest statut?

 Brianna Bothază: În primul rând, mă onorează și mă responsabilizează, iar în al doilea rând îmi inundă sufletul de bucurie. A fi șef de promoție în cadrul unui liceu atât de prestigios precum Liceul Teoretic “Pavel Dan “, este o onoare pentru oricine.

Rep.: Urmează unul dintre cele mai importante examene din viața ta, cum te simți?

Brianna Bothază: Următoarea culme pe care vreau să o escaladez este examenul de evaluare națională. Emoțiile își fac simțite prezența, nu pot spune că mă copleșesc, dar nici că mă ocolesc. Sunt conștientă că de acest examen depinde realizarea visului meu, acela de a fi un arhitect renumit, și de aceea muncesc, muncesc și iar muncesc. Vreau să cred că voi fi o învingătoare și după acest hop.

Rep.: Care sunt punctele tale forte care crezi că te ajută la examen și, de asemenea, ce anume consideri că îți va crea dificultăți?

Brianna Bothază: De când mă știu am fost o sensibilă, o delicată dar seriozitatea, perseverența și modestia m-au caracterizat mereu. Acestea sunt punctele mele forte, care m-au ghidat atat de frumos până acum. Contrar delicateții, am dovedit că sunt o învingătoare și cred cu tărie că „esențele tari se țin în sticluțe mici”. Sper ca momentul acesta atât de intens, să nu mă copleșească și să nu mă pot concentra pe ceea ce urmează să fac la examen.

Rep.: Te-ai gandit care va fi primul lucru pe care-l vei face după ce vei trece cu bine de examen?

Brianna Bothază: Nu m-am gândit la acest aspect. Probabil că va urma o perioadă mai lejeră, lipsită de veșnicul cuvânt „trebuie”. Da, cred că voi picta în cea mai mare parte a timpului și voi citi, pentru că acești prieteni buni mi-au lipsit în ultima vreme.

Rep.: Ce liceu dorești să urmezi?

 Brianna Bothază: Evident, vreau să urmez Liceul Teoretic „Pavel Dan”, liceul care m-a format ca om.

Rep.: Unde  te vezi peste 5 ani?

 Brianna Bothază: Peste 5 ani vreau să cred că am zburat frumos și am atins culmile dorite, culmile Facultății de Arhitectură.

 Rep.: Care este profesia visurilor tale?

 Brianna Bothază: Cred  că  v-am  răspuns la această  întrebare, vreau să  devin  un  arhitect  renumit  și  un  pictor desăvârșit. Vreau să pot transpune pe foaie tot ceea ce simt, indiferent de culoare sau creion.

Rep.: Un gând bun pentru profesorii tăi?

 Brianna Bothază: Visul începe cu un profesor care crede în tine și te împinge la un nivel superior, punând amprenta eternității. Da, am avut cei mai înțelepți dascăli, cei mai înzestrați de la Dumnezeu cu harul cunoașterii, al răbdării, al curajului de a fugi cu mine în viață. Datorită acestor oameni minunați, sunt gata să-mi iau zborul. Păcat că anii de gimnaziu au zburat atât de repede iar timpul își cere acum tributul, pe care cu toții i-l datorăm, o lume destrămându-se, iar o alta luând ființă, începând a-și căuta noile modele în viață. Dragii mei profesori, vă mulțumesc pentru tot și vreau să cred că atunci când  mă priviți sunteți  mândri de  mine. Vreau  să vă asigur că sunt rodul muncii și încrederii dumneavoastră.

Rep.: Un gând bun pentru colegii tăi?

 Brianna Bothază: Dragi colegi, vă doresc să vă împliniți visele și niciodată să nu ezitați să vă întrebați dacă persoana care sunteți e și e cea care vreți să fiți. O parte din sufletul meu vă va aștepta mereu, în aceeași clasă peste care se va așeza praful …

Brianna, noi îți multumim pentru interviul acordat și îți mărturisim că suntem tare mândri de tine, îți urăm în continuare să ai parte doar de drumuri luminate în viață și de asemenea îți urăm mult succes la examen!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS