Interviu

Interviu cu Iulia Bobar: „Viața deasupra norilor este fantastică”

Oare este ușor sau greu să fii stewardesă? Este o întrebare la care ne-a răspuns frumoasa Iulia Bobar, stewardesă la una dintre cele mai apreciate companii aeriene din lume, Emirates. Iulia este din Cluj Napoca, are bunici în comuna Luna și își trăiește viața la înălțime. După o experiență trăită la Wizz Air, unde a fost mai tot timpul pe profilurile de instagram și facebook ale companiei, frumoasa clujeană și-a încercat noroc la Emirates…. și a reușit!
Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

AS: Iulia, fă-ți o descriere!

Iulia Bobar: Tot timpul am stat prost la capitoul ăsta cu “descrierea”… nu știu ce să zic. Sunt o persoană pozitivă, fericită, îmi place să-mi trăiesc viața și să profit de fiecare moment oferit. Îmi place să călătoresc, să explorez fiecare oraș în care ajung. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt sănătoasă și că am ambiție să pot să-mi urmăresc visele.

AS: De ce ai ales acest job, de stewardesă?

Iulia Bobar: Tot timpul mi-am dorit să fiu stewardesă, dar eram prea mică să aplic pentru acest job. Dupa ce am facut 18 ani am vrut sa merg la interviu la o companie arabă dar apoi am aflat că trebuie să ai 21 ani ca să treci de interviu. Am continuat cu facultatea, mi-am luat licenta și mi-am spus că acum e momentul să aplic pentru acest job. Am încercat la WizzAir prima dată, am vrut să mai rămân acasă, parca îmi era greu să plec atunci.
Și după un an jumătate, am ajuns la Emirates.

AS: Care sunt etapele pentru a ajunge stewardesă?

Iulia Bobar: Pas cu pas… îți pregătești un CV frumos în limba engleză, poze profesionale pentru Cabin Crew în ținută office, pui zambetul pe buze, încrezătoare și fără frică te duci la interviu. Am fost la 6 interviuri. Primul interviu a fost la o companie arabă, țin minte și acum că eram plină de emoții fără experiență în customer service, și în primul an de facultate, nu am trecut, dar l-am luat ca pe o experiență. Următoarele două au fost la WizzAir unde am trecut doar a 2-a oara. După primul interviu WizzAir, a trebuit să aștept 6 luni ca să pot merge iar la interviu.

De data asta am avut mai multă încredere în mine și am știut la ce să mă aștept și l-am luat. Am fost cea mai fericită. Următoarea zi am aflat de interviu la o alta companie arabă, am fost și acolo am trecut dar erau prea stricți pentru mine, am renuntat și am ales WizzAir

AS: Cum a fost experiența la Wizz?

Iulia Bobar: WizzAir a fost cea mai frumoasă experiență, am lucrat la baza din Cluj Napoca iar într-un an jumătate mi-am cunoscut toți colegii de la bază. Au fost niște colegi minunați. Și acum mi se face dor de ei când îmi amintesc. Am fost ca o familie.

AS: Erai una dintre cele mai apreciate stewardese. De ce ai plecat?

Iulia Bobar: WizzAir m-a făcut să mă îndrăgostesc și mai tare de acest job și m-am ambiționat să merg la următorul nivel și să fiu o stewardesă în adevaratul sens al cuvântului, să văd lumea și să fiu platită bine pentru asta. Ce poti să-ți dorești mai mult? Am prins curaj și m-am dus la interviu la Emirates, nu am crezut niciodată ca o să ajung aici. Pentru mine Emirates e în top cea mai bună companie din toate punctele de vedere.
M-am despartit cu greu de WizzAir. Țin minte că mi-au dat lacrimile după ce mi-am semnat demisia și am ieșit din birou.

AS: Comparație între Wizz și Emirates?

Iulia Bobar: WizzAir nu are layovere ceea ce înseamnă că faci doar zboruri scurte și nu rămâi la destinație niciodată. Aveam zboruri doar în Europa, Dubai și TelAviv care erau cele mai lungi zboruri. Lucrând la Baza din Cluj eram acasă tot timpul.
Cu Emirates, fiind o companie de 5 stele călătorești în toată lumea, pe toate continentele, unde rămâi o zi sau mai multe, depinde de câte ore are zborul în sine.
Noua mea casa este Dubaiul și mai merg de 3/4 ori pe an acasă la Cluj să-mi vizitez familia sau vin ei în Dubai în vacanță
Aviatia este la fel peste tot, cam aceleași proceduri. La training la Emirates nu fost foarte greu pentru că aveam deja experiență de la trainingul de la WizzAir, dar am avut și mai mult de învățat: 2 tipuri de avioane B777 și A380 foarte mari amândouă în comparație cu A320 avionul de la Wizz.

AS: Hai să vorbim despre plăcerile vieții. Câte orășe/țări ai vizitat până acum?

Iulia Bobar: Prima mea vacanță a fost când lucram la WizzAir. Am fost în Israel, apoi mi-am dus părinții în vacantă în Barcelona. Apoi am mai fost în mini vacanțe în Londra și Madrid.
De când lucrez la Emirates s-a mărit lista țărilor și orașelor cu mult. Primult meu zbor a fost Kuala Lumpur apoi Hong Kong, Copenhaga, Stockholm, Glasgow, Amsterdam, Bangkok, Bologna Singapore Brisbane, Oslo, Munich, Paris, Barcelona, Frankfurt, Londra. Și asta e doar în aproximativ 3 luni de cand am început să zbor la Emirates.

AS: Nu ai frică de zbor?

Iulia Bobar: Nu am avut frică de zbor, tot timpul mi-am dorit să zbor cu avionul și nu am avut ocazia. La primul meu interviu țin minte că m-au întrebat dacă am mai zburat cu avionul și eu nu mai zburasem, nu știam cum este dacă mi se face rău daca mi se face frica. Am avut ocazia să zbor cu avionul chiar inainte de interviul de la Wizz care l-am trecut și am fost așa de încântată că mi-au dat lacrimile de fericire, am fost ca și un copil mic în parcul de distractii, atunci mi-am spus ca jobul acesta e făcut pentru mine. După m-am angajat la Wizz, am vizitat prima data Dubaiul unde am facut pentru prima dată skydiving… a fost o experiență de neuitat.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS