Special

Interviu cu Răzvan Nicola “The Barberist”/video

Răzvan Nicola, cel mai cool tip din Turda! Mereu în trend, în materie de tunsori și aranjat barba, Razvan deține un barber-shop, primul din zonă, dotat cu cele mai noi și calitative produse! Am avut niște evenimente de pregătit în weekend, am fost, m-am aranjat și succesul a fost unul neașteptat!

Vi-l prezint pe Răzvan Nicola, tipul de care ai nevoie!

  1. Adrian Soporan: Descrie-l pe Răzvan Nicola.

Răzvan Nicola: Am 23 de ani, recent m-am căsătorit, am o fetiță care e pe drum, aștept să se nască, sunt în meserie de 5 ani, anul acesta fac 6 ani, a fost un drum greu, de 2 ani mi-am construit eu afacerea, la început nu a fost sub forma de  Barbershop, ci o frizerie de cartier și de 1 an și 3 luni am deschis primul Barbershop din Turda și sunt 3 luni de când am înființat academia, care din pasiunea pentru această meserie mi-am dorit să învăț și pe alți oameni. Cu greu am reușit să punem bazele unei academii în Turda, am trei cursanți, băieți foarte pasionați! Prima grupă mai are încă o lună până la finalizare, după care o să fie un examen în urma căruia o să primească diplomă acreditată de Ministerul Educației, iar în urma diplomei obținute o să poată să lucreze și pe plan național și pe plan internațional.

  1. A.S: De ce barber-shop și nu frizerie?

R.N: În momentul în care intri în acest domeniu, în domeniul frumuseții, în special pe tunsori de bărbați, asta nu se rezumă doar la meseria în sine. Pentru noi este un stil de viață, petrec mult mai mult timp aici decât acasă. Lucrez 12 ore pe zi și într-un final, tot ceea ce am făcut aici, este casa noastră. L-am făcut pe stilul nostru de viață pentru că trebuie să ne simțim bine, asta este cel mai important. După asta, sunt tendințele în barber și în momentul de față, Barbershop.

 

  1. S: Lucrezi singur sau mai ai pe cineva care să te ajute?

R.N: Mai am încă un coleg, lucrează la noi din luna mai, de anul trecut. Este un fost cursant, un prieten din copilărie, ne știm de la trei ani și în momentul de faţă, el mă aranjează și mă tunde.

  1. A.S: Cum de te-ai gândit să începi această afacere?

R.N: Aveam 14 sau 15 ani când a apărut primul hair-stilist în Turda, două săptămâni am adunat bani pentru a mă putea tunde la el. Am fost foarte surprins de modul în care ținea foarfeca în mână, cum învârtea foarfeca, modul cum m-am simțit în momentul acela era cu totul altceva. În momentul acela am avut o revelație și mi-am spus că mi-ar place foarte mult să fac și eu acest lucru. Dar a trecut ceva timp până când am apucat să fac acest lucru, cursurile erau foarte scumpe. Cred că la final de liceu, atunci am avut oportunitatea să mă înscriu la primul curs. Am vrut altceva, dar scopul final a fost tot legat de cursuri de hair-stiling. Era sa fiu șofer pe camion și am vrut să strâng bani să mă apuc de aceste cursuri.

 

  1. A.S: Te-ai gândit vreodată să renunți la ceea ce faci?

R.N: Sincer da, m-am gândit de foarte multe ori. În cinci ani de zile au fost câteva încercări de a mă lăsa de acest business. Pentru că am intrat pe piață într-un moment în care erau foarte mulți frizeri buni. Pe lângă concurență a fost și răutatea și invidia și toate adunate. În urmă cu trei ani a fost ultima dată când am vrut să mă las și am și plecat în Spania, unde am stat două zile și am venit înapoi și m-am apucat cu adevărat de acest business pe care îl conduc. Mi-am zis că o să mă ridic și n-o să mă intereseze de nimeni și am să reușesc.

  1. A.S: Care a fost feedback -ul cetățenilor?

R.N: La final de 2016 am deschis acest Barbershop. Când intrau clienții pe ușă, auzeam doar cuvinte de laudă, gen “wow ce frumos, nu am mai văzut așa ceva, foarte tare!”, etc. În momentul de față, avem oameni care apreciază și aspectul salonului, este unic în zonă și sunt foarte încântați. În viitor am în plan să mă extind. Sunt în căutare de spațiu mai mare. Am în plan să fac ceva mai mare, mai amplu, mai frumos, în Turda. Am vrut să deschid la Cluj, dar m-am gândit mai bine și am zis că dacă faci ceva inedit, diferit, în Turda, raportul calitate preț este unul extraordinar și pot să domin o bună parte din piață, nu este nevoie să pleci din zonă.

 

  1. A.S: Ce produse folosești?

R.N: Referitor la concurență, ea a fost cea care m-a ajutat să mă ridic. Sunt o fire foarte motivată și dacă am văzut că alții pot și eu am zis că pot și am făcut tot posibilul să-i ajung și să îi depășesc. Produsele sunt superioare la tot ceea ce găsești în comerț, în momentul de față. Folosim produse din străinătate, din top trei produse mondial. Ideea unui bărbat nu este doar să vină să se tundă și să plece, ci este experiența ce o trăiește în acest local. Relaxarea, muzica, poveștile, tot ceea ce te binedispune. Avem tratamente complete, tratamente de față, masaje faciale, masaje capilare, Barbary tradițional cu prosop cald, aranjare barbă, tuns, ras capilar, tot ceea ce poate fi făcut pentru fiecare client în parte.

  1. A.S: Cărui tip de clienți te adresezi?

R.N: Urmărim clientela care apreciază calitatea, o clientelă care își dorește altceva decât poate să obțină într-o frizerie normală. O clientelă care dorește să trăiască o altă experiență. Lucrăm doar pe programări și programările se fac înainte cu cel puțin trei zile și aici vreau să vă spun, în premieră, de faptul că toate programările se fac online. Iar clientul după ce își face programarea primește mesaj cu ora la care trebuie să vină la Barbershop. De clienți nu ducem lipsă, avem un număr de 30 de clienți medie pe zi.

 

  1. A.S: Care sunt tendințele anului 2018 în materie de tunsori?

R.N: În mare parte la fel ca anul trecut și chiar și ca acum doi ani, de când am început acest concept de Barbershop. Foarte scurt pe margini, cât mai mare sus. Clienților de cele mai multe ori le recomandam un fel de tunsoare, care consideram noi ca îi avantajează. De cele mai multe ori, clienții apreciază și merg pe mâna noastră.

 

  1. A.S: Care este mesajul pentru clienți?

R.N: Să vină cu încredere și să se lase pe mâna unor profesioniști, să putem să scoatem tot ce e mai bun din ei.

video:

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS