Special

La Câmpia Turzii a început capturarea câinilor fără stăpân

După ce în urmă cu o săptămână la Câmpia Turzii s-au depistat două cazuri unde două persoane au fost agresate de câinii comunitari (ambele cazuri fiind în zona Berc), autoritățile de la Câmpia Turzii au anunțat că după patru încercări prin care au intenționat a concesiona serviciul de ecarisaj și nu s-a prezentat nimeni, s-a luat măsura ca acest serviciu să fie încredințat direct.

Astfel, din această săptămână s-au putut zări pe străzile din Câmpia Turzii reprezentanții serviciului de ecarisaj pentru a captura câinii fără stăpân.

Problema câinilor din Câmpia Turzii (și nu numai) nu este nouă, însă ea există cu largul concurs al oamenilor care și-au făcut un obicei din a aduce aceste animale de pe raza altor localități și a le abandona pe raza municipiului Câmpia Turzii. Fapt sesizat și de reprezentanții serviciului de ecarisaj care au remarcat vârsta câinilor, „Acesti câini nu au mai fost văzuți pe aici, sunt câini noi”, fiind remarca la capturarea primilor câini.

Procedura de capturare nu este una ușoară, pe lângă faptul că animalele nu se lasă prinse, mai apare un element surprinzător: iubitorii de animale, care îngreunează capturarea acestor câini, așa cum a fost și un caz din această săptămână în care a fost nevoie de intervenția Poliției Locale pentru ca reprezentanții serviciului de ecarisaj să-și poată desfășura activitatea.

Concluzii după prima săptămână în care ecarisajul și-a reintrat în rol la Câmpia Turzii

Deși s-a acționat pe raza întregului municipiu, câinii au fost zăriți doar în zona Bercului (deci în apropierea târgului de animale), mărimea câinilor și zona în care au fost găsiți ne îndeamnă să credem că aceștia au fost aduși miercurea o dată cu târgul de animale de la Câmpia Turzii.

Acest fenomen a fost remarcat și în alte localități, de pildă, problema „migraţiei” câinilor (într-un mod forţat) a fost sesizată şi de primarul comunei Mihai Viteazu, Zeng Ioan, într-o conferință organizată la Câmpia Turzii, pe tema câinilor fără stăpân, atunci primarul din Mihai Viteazu sesizând fenomenul prin care multe persoane aduc câinii în maşini şi-i abandonează pe raza comunei, şi, din păcate, acest fenomen nu este unul singular.

Recomandări: apelați numărul Poliției Locale 0264/991

În urmă cu o săptămână, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan a făcut un apel public, prin care îndemna lumea care zărește persoane care abandonează câini pe raza muncipiului Câmpia Turzii, să anunțe Poliția Locală la numărul de telefon: 0264/991.

 

Descarcă aplicația Ziarul 21 pt Android, dand click aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ziarul21.aplic16

pentru a fi primul care află noutățile din orașul tău.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.