Special

„Lorena-fata-cu-rima” o nouă rubrică din Ziarul 21

Ziarul 21 dorește în fiecare zi să devină mai bun, mai generos, mai atractiv pentru d-voastră. După colaborarea pe care am început-o cu psihologii Larisa și Marcel Nițan, dorim să v-o prezentăm pe noua noastră colegă  „Lorena-fata-cu-rima”.

Lorena face rime de mulți ani, scrie poezii, reclame pentru firme, spoturi radio și dorește să facă rime și pentru noi. În fiecare săptămână, Lorena va crea o scurtă poezie cu subiectele cele mai importante ale săptămânii în curs. Apropo, cum e să citiți versuri în care să vi se prezinte evenimentele săptămânii? Vă spunem noi… foarte tare! „Lorena-domnișoara rimă” va avea cât de curând o pagină de facebook dedicată acestei pasiuni, unde fiecare dintre voi, dacă sunteți într-un moment neinspirat, puteti apela cu încredere la ea.

O cheamă Lorena Andreea, este studentă masterandă la FSPAC. Îi place mult să citească, să petreacă timp cu oameni veseli, să interacționeze cu persoane noi și bineînțeles, să creeze: Rime, rime, rime!

Este o fată foarte inventivă, calculată și haioasă. Noul trend, al rimelor pentru orice (reclamă tv, reclamă radio, spot publicitar, etc) prinde din ce în ce mai mult. Nu sunt foarte mulți care au acest har, de a creea rime cu substrat, însă Lorena se pare că a fost binecuvântată de Dumnezeu cu acest mod de comunicare inedit. Ea ne spune că de la citit i se trage, noi nu putem să nu o aprobăm, pentru că într-adevăr, cititul te duce pe culmile cunoașterii.

Dar oare de când știe să facă rime?

 „Am observat că reușesc să leg cuvinte între ele și să le fac să și sune bine, undeva prin clasa a V-a”, ne spune nostalgică Lorena, aducându-și aminte de copilărie, cea mai frumoasă perioadă a vieții.

A.S.: Cum îți vin în minte rimele?

Lorena: Foarte ușor. Îmi place să cred că mintea mea răspunde ușor provocărilor care implică cuvintele. Fac rime, în mare parte pentru prieteni.

A.S.: Te-ai gândit să faci rime la modul profesionist, adică pentru bani?

Lorena:  Nu m-am gândit să compun pentru bani… încă. Dar e o idee bună. Am început să compun pentru majoratele colegilor cel mai mult, apoi pentru diverse ocazii cu prieteni, pe loc sau cum se nimerea.

Ca planuri de viitor, Lorena își dorește să schimbe lumea, lumea politicii care suferă de neîncredere în acest moment, însă vrea cu ardoare să își lanseze volume întregi de poezii.

Lorena este o fire sensibilă, romantică, care, mă credeți sau nu, își exprimă iubirea față de iubit, familie, prieteni, natură… prin versuri. Talent pur domn’le!

Apropo… ne-a dedicat și nouă câteva rânduri, așa de început!

„Mulțumiri în primul rând,

Că te-a săgetat un gând…

Să-mi propui să discutăm,

Ceva frumos să legăm!

Mai precis, colaborare,

Să câștige fiecare…

Nu pe plan financiar,

Ci cuvinte… de ziar.

Sper și cred că-n viitor,

Să vă fiu de ajutor

Și aștept data viitoare:

Cititori-colaborare!   Pam-pam!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS