<
Special

Salina Equines Spring Competition: Cei mai frumoși cai din România, în concurs la Turda

  Cea de-a doua zi a competiției Salina Equines Spring Competition de duminică, 30 aprilie a debutat cu o vreme neprietenoasă dimineața și un public mai răzleț decât în zilele anterioare. La evenimentul sportiv derulat pe durata a circa 8 ore au participat totuși câteva sute de persoane, în special vizitatori ai Salinei Turda, dar asta pe tot pe tot parcursul zilei. Spectatorii au început să apară mai ales după miezul zilei.

Competițiile de duminică au grupat peste 90 de perechi, cai și călăreți în probe cu trei tipuri de dificultate și pe categorii de vârstă.

Marele Premiu al competiției în valoare de 10.000 de lei a fost cucerit de către cuplul Milașcon Bogdan și Look at me. Pe locul secund s-a clasat Florin Lateș cu Quintender Boy, cal prezent în primăvară la San Giovanni in Marignano, la o competiție unde a unde a sărit 130 cm. Locul 3 a fost ocupat de Tulea Ioana cu Vodka de la Talma.

În proba de nivel E, locul I a fost ocupat de către Bucur Ionuț cu Zulu iar locul secund de către Ionel Bucur cu Artemis.

La competiția sportivă de la Turda, de nivel național, au participat 120 de concurenţi în probe de Obstacole și Anduranță. Competiția a fost organizată în colaborare cu Federația Ecvestră Română pe domeniul Salina Equines din apropierea Salinei Turda.

Complexul sportiv şi de agrement Salina Equines, se întinde pe două hectare şi este compus din grajduri noi, construite la standarde europene, o arenă exterioară şi o hală interioară folosite pentru antrenamentul zilnic al cailor – în funcţie de anotimp, dotate cu obstacole pentru competiţii, şi plimbătoare manuale şi electrice.

Complexul a fost ianugurat în 2016 în urma unei investiţii de 1.5 milioane de euro demarată de Simion Mureşan, unul dintre acţionarii companiei Electrogrup.

La Turda funcționează și o şcoală de echitaţie, dar şi o pensiune ce poate găzdui 50 de cai cu posibilitate de extindere a capacităţii până la 90-100 de locuri .

Salina Eqiunes va găzdui o competiție importantă la mijlocul acestei veri. În perioada 29 iunie- 2 iulie e programată Competiția Salina Equines Throphy, aflată la a doua ediție.

Horea HUDREA

Foto: Andreia Ioana Cismaşiu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS