Special

“Un Monaco al curselor de drone” Liga Campionilor de Drone, 13-15 octombrie 2017, Salina Turda

Această ramură sportivă aflată în crestere a stârnit deja un mare interes în America şi Asia – iar Liga Campionilor de Drone începe să cucerească şi Europa într-un mod grandios. Între 13 si 15 octombrie, dronele vor aborda traseul 3D instalat în Salina Turda din România, atingând viteze de peste 130 km/h.
,,Salina Turda” este una dintre cele mai vechi şi mai renumite saline din România.
Difuzat în toată lumea. Chiar dacă unii fani nu au posibilitatea de a participa la eveniment, vor avea ocazia să ia parte la acţiune. In acest an, cursa va fi transmisă sub formă de live stream cat si live pe cel mai important canal de sport din Germania, SPORT 1. “Suntem mândri să difuzăm Liga Campionilor la Drone din această locaţie deosebită. Vor transmite emoţii şi imagini fenomenale şi sunt convins că vom atrage atenţia lumii chiar mai mult decât am făcut-o la prima cursă din Austria,” afirmă Herbert Weirather – managerul competitiei DCL
Cifrele de la cursa inaugurală din Reutte au fost mai mult decât impresionante: un total de 21 milioane de oameni au urmarit spectacolul.
In anul 2016 a avut loc prima editie a DCL in Salina Turda, o editie cu un impact extraordinar, avand 36 milioane vizualizari online si in media, cu difuzare in 21 de tari.
Camere cu transmisie live. Cursele de Drone reprezintă un sport nou aflat în dezvoltare, unde piloţii abordează nişte trasee bine definite, cu ajutorul unor căşti speciale. Pe fiecare dronă este montată o cameră care transmite imagini în timp real către ochelarii speciali purtaţi de piloţi. Patru piloţi concurează simultan, iar câştigătorii intră la proba de eliminare. Spectatorii prezenţi la faţa locului pot urmări cursa pe un ecran, trăind în acest fel fiecare depăşire prin ochii concurentului.La cursa din România vor putea fi văzuţi cei mai buni piloţi din lume concurând unul împotriva celuilalt, incluzându-l pe Luke Bannister, primul în clasamentele mondiale la doar şaisprezece ani, urmat de cehul de treizeci de ani Jan Mittner. În competiţie cu acest duo va fi superstarul nou-venit din Coreea, Min Chan Kim. Aşadar grila de start pentru Liga Campionilor de Drone prezintă o pleiadă de staruri de clasă mondială.
Liga Campionilor de Drone
Similar sporturilor cu motor, Liga Campionilor de Drone este disputat de echipe concurente. Fiecare echipă nominalizează 4 piloţi pentru a concura în curse pentru echipa lor.În cursă, fiecare pilot participă individual într-o sesiune de calificări cu patru concurenţi. O cursă constă în 5 ture şi durează aproximativ 2 minute. 40 de piloţi iau parte la runda de calificări, cu doar 32 de piloţi trecând mai departe în competiţia eliminatorie pentru a decide eventualul câştigător al cursei. La sfârşitul fiecărei curse din Liga Campionilor de Drone primii 12 competitori sunt recompensaţi cu un anumit număr de puncte. Pilotul cu cele mai multe puncte la sfârşitul sezonului este câştigătorul Ligii Campionilor de Drone.
Pentru prima data in Romania, la editia din acest an, la cursa vor participa si piloti romani, care au avut sansa de a se califica la acest prestigios eveniment, in cadrul unui tur preliminar desfasurat in Cluj Napoca in data de 8 octombrie.
Pilotii romani au concurat pe jocul LIFTOFF, ce simuleaza traseul din acest an din interiorul Salinei Turda.
Piloţii trebuie să treacă cu succes de fiecare poartă şi obstacol pentru ca o rundă să fie validată. Dacă mai multe drone se prăbuşesc într-o singură rundă, distanţa parcursă de concurenţi înainte de prăbuşire determină punctele primite.
Suntem mândri să avem partenerii noştri alături, toţi cei care fac posibil acest campionat.
Vodafone, Trilux şi Conrad

Program eveniment:
Vineri: 13:00 Training
Sambata: 09:00 Calificari
13:00 Main Event
Duminica: 09:00 Calificari
16:00 Main Event
Mai multe informatii: 0364-260.940, www.salinaturda.eu, www.facebook.com/salinaturda

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS