<
Actualitate

„Ștafeta veteranilor” Invictus România a revenit la Turda (VIDEO)

Pe tot cuprinsul țării, veteranii de război, eroii și militarii răniți în teatrele de operațiuni au un statut aparte, dobândit prin vitejia și abnegația față de neam și patrie de care dau dovadă în uniforma militară și sub drapelul de luptă.

Recunoscuți drept oameni plini de energie pe durata carierei active, aceștia nu își pierd dorința de a merge mai departe, în pofida dificultăților fizice de care suferă, în momentul în care sunt răniți sau indisponibilizați pe câmpul de luptă.

Astfel s-a născut „Ștafeta veteranilor”, organizată anual de Grupul Invictus România.

Când vorbim despre Invictus, vorbim despre un mod de viaţă exemplar, modelul învingătorului, al luptătorului care îşidepăşeşte în permanenţă limitele.

Acest proiect a fost iniţiat din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în acţiuni militare.

Joi, 22 octombrie, „Ștafeta veteranilor” a poposit la Turda. Ei au fost așteptați de reprezetanții administrației locale și de presă. Pe tot parculsul lor pe raza municipiului Turda au fost aplaudați de turdeni.

Ștafeta este alcătuită din alergători din viaţa civilă, militari în activitate, în retragere sau în rezervă, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

Acţiunea presupune purtarea unei ştafete reprezentate de una dintre culorile drapelului tricolor, prin alergare pe trei trasee însumând peste 1.000 de kilometri, toate având ca destinaţie finală oraşul Carei, eliberat de sub ocupaţie străină la 25 octombrie 1944.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS