<
Actualitate

Start către poligonul Bogata-Stejăriș

Joi, 27 mai, a început deplasarea tehnicii și echipamentelor militare ale Batalioanelor 811 Infanterie ,,Dej” și 812 Infanterie ,,Bistrița” din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General GRIGORE BĂLAN”, spre poligonul Bogata Stejăriș, în vederea participării la exercițiul ,,WIND SPRING 21”, care face parte din seria de exerciții „DACIA 21 LIVEX” desfășurate pe teritoriul național.
Exercițiul se desfășoară în perioada 24 mai – 4 iunie 2021 având ca obiectiv principal perfecționarea deprinderilor în planificarea, organizarea și conducerea acțiunilor la nivelul comandamentelor unităților brigăzii precum și dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern.

***
„DACIA 21 LIVEX” confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor aliate și partenere de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în fața oricărei potențiale amenințări la adresa securității naționale. De asemenea, „DACIA 21 LIVEX” verifică modul de realizare a sprijinului acordat de țara noastră pentru forțele și echipamentele militare care tranzitează teritoriul național.

✍ Raluca Mureșan
📷 Doru Moț & Zitta – Gabriela Bodea

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS