<
Actualitate

Statistic, dintre cei care s-au plâns de sensul giratoiu de la Lidl doar 2% au fost femei. Asta spune multe despre „bărbații” din ziua de azi

Statistic dintre cei care s-au plâns de sensul giratoiu de la Lidl doar 2% au fost femei. Asta spune multe despre „bărbații” din ziua de azi

Statistic, dintre cei care s-au plâns de sensul giratoriu de la Lidl doar 2% au fost femei. Asta spune multe despre „bărbații” din ziua de azi

În acest articol nu este vorba în special de sensul giratoriu de la Lidl din Câmpia Turzii, dar este unul dintre reperele care trebuie luate în calcul dacă analizăm starea de fapt a societății din zilele noastre. Binențeles că ne aducem aminte toți despre câte comentarii au fost pe Facebook la vremea respectivă, întreținute de cele mai multe ori de actori politici, oameni slabi care-și urmăresc doar scopul personal, acela de a ajunge la „butoane”.

Fiindcă actorii politici știu că e mai ușor să unești oamenii ÎMPOTRIVĂ la CEVA decât pentru ceva și atunci periodic dau naștere la probleme imaginare, banale, cum a fost și sensul giratoriu de la Lidl. Oamenii în general sunt nemulțumiți în primul rând de situația în care se află, iar de aici pornesc nemulțumirile în general despre orice: e prea cald, e prea rece, de ce plouă, de ce nu plouă, de ce salariul nu e 2000 de euro, de ce haina de pe noi nu e Gucci, de ce România nu câștigă la fotbal sau de ce CFR nu s-a calificat în Champions League. Iar atunci când cineva își exprimă o nemulțumire pe Facebook lângă acea nemulțumire mai vin o mână de oameni care se regăsesc într-o nemulțumire generalizată și întăresc cu argumente ilogice și dezvoltă o problemă imaginară.

Un exemplu concret ar fi teoriile legate de vaccin, că vor să ne controleze Rockefeller si Soros, că au introdus CIP în vaccin sau chiar că vor să ne omoare. Așa s-au născut și se întrețin și câteva partide.

Ceea ce nu vor să recunoască politicienii e ca atunci când adună în jurul lor oameni împotrivă la ceva, calitatea acestei mâini de oameni este una slabă.

Marele Tudor Gheorghe explica într-un interviu faptul că: „De fiecare dată jargadelele sunt unite. Întotdeauna oamenii valoroși sunt în minoritate iar mediocritatea se unește. Mediocritatea își dă mâna”.

Pornim de la acest exemplu ne aducem aminte de clasa politică care s-a unit să facă praf metalurgia din Câmpia Turzii, locul în care mii de oameni munceau iar din banii câștigați, care nu erau mulți, puneau o pâine caldă pe masă.

Dacă este să privim azi în jurul nostru vedem că majoritatea bărbaților din ziua noastră se plâng mai mult decât femeile, de aici și statistica cu sensul giratoriu. Asta spune multe.

Bărbații adevărați, tații noștri sau bunicii noștri au fost acei oameni după care s-a construit și o statuie în Câmpia Turzii:

Un bărbat adevărat, cât un munte și binențeles și un mare caracter. E suficient să-l privim și ne dăm seama. Este un monument al bărbatului adevărat în care se regăsesc acei oameni care au muncit în Combinatul de la Câmpia Turzii. Oameni cu „c*aie” care au muncit în condiții foarte grele dar care nu s-au plâns niciodată!

Dacă azi cineva ar vrea să facă o statuie a unui „bărbat” din zilele noastre, cum credeți că ar arăta acea statuie? Chiar suntem curioși și așteptăm opinia dumneavoastră în comentarii.

Azi sunt cărunți acei BĂRBAȚI care au construit Câmpia Turzii

Am scris BĂRBAȚI cu majuscule pentru că despre ei doar așa poți să scrii. Merită acest lucru. Ei sunt BĂRBAȚII ăia care s-au unit pentru CEVA și anume să nu se distrugă Combinatul Metalurgic.

Au ieșit în stradă și s-au luptat cu sistemul. Din păcate au fost învinși dar nu au plecat capul.

Nu au avut condiții de muncă extraordinare, ba chiar din contră erau oribile. Muncitorii de la oțelărie, muncitorii din laminoare sau de la trăgătorii știu cel mai bine. Erau secțiile de decampare în care gradul de toxicitate era imens.  Băile de de acid emanau un val imens de vapori toxici, dar muncitorii de acolo și-au asumat acest pericol pentru un salariu care le permitea să pună o pâine caldă pe masa familiei. Nu erau salarii mari, salariile de atunci în comparație cu salariile din ziua de azi sunt o glumă.

Azi ne plângem la birou că nu avem aer condiționat, părinții noștri munceau lângă cuptorul care topea fierul. La un scurt exercițiu de imaginație ne putem da seama despre temperaturile la care munceau fie vară fie iarnă.

Acum patronii de magazine sau chiar și în fabrici depun un efort imens ca muncitorii să aibă toate condițiile decente de muncă. Un lucru normal dar care în urmă cu ceva ani nu exista în fabricile din România și cu toate astea lumea nu se autocompătimea atât de mult cât o fac acum.

Cum s-au transformat „bărbații” din România?

Răspunsul la această întrebare ni-l pot oferi specialiștii în domeniu. De la BĂRBAȚII după care s-a materializat statuia muncitorului din Câmpia Turzii la „bărbații” de azi care umblă cu pantaloni strâmți și coafați pe drum e un drum lung am putea spune. Nu neapărat înfășișarea cât caracterul. Imaginați-vă un bărbat care a muncit în Oțelăria din Câmpia Turzii în pantaloni strâmți și coafat. E un exercițiu foarte dificil de imaginație. Practic nu există.

Azi ne plângem din orice și pentru orice. 

Cerem mult și nu putem oferi nimic în schimb. Nu facem nici un efort să ne specializăm într-un domeniu pentru care să fim numerotați corect. Există și excepții binențeles. Meseriașii pe care-i vedem toată ziua în haine de lucru, care muncesc cu adevărat și care chiar merită mai mult. Există și oameni care spun că sunt foarte mulțumiți de banii pe care-i câștigă lună de lună, dar în spatele acestei mulțumiri bănești este multă muncă și multă pricepere. Acesta este exemplul pe care trebuie să-l urmăm și acesta este exemplul care trebuie promovat.

Îmi aduc aminte de un interviu cu unul dintre BĂRBAȚII zzilelor noastre, Vlad Moldovan, care are o firmă care face monumente funerare. L-am așteptat mai bine de o jumătate de oră să ajungă, era la o lucrare, când a ajuns era în hainele de lucru, prăfuit iar bătăturile din mâinile lui demonstrau bărbăția sa. Nu l-am auzit niciodată să se plângă pentru că acest procedeu nu există în ADN-ul unui bărbat.

Mă gândesc în paralel la un prieten, Sergiu L., fost boxer la ISCT care azi chiar dacă este diagnosticat cu cancer continuă să meargă la muncă în paralel cu tratamentul pe care-l urmează. Nu se plânge, îi mulțumește la Dumnezeu că încă poate munci și poate aduce acasă o pâine caldă pe masă, copiilor.

La partea opusă vedem „bărbați” cre intră în concediu de paternitate iar mama pruncului este trimisă la muncă. Ceva nu e bine!

Un psiholog ne-a explicat că din fericire cum s-au transformat oamenii din BĂRBAȚI adevărați în bărbații din ziua de azi se poate întâmpla și invers. Dar parcursul înapoi, să redevenim bărbați este unul mai greu si necesită mai multă implicare, dar se poate.

Mai jos aveți ultima zi de lucru din Laminorul 2 din Câmpia Turzii. Cam de aici a pornit regresul nostru:

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS