<
Actualitate

Sunet de fanfară la Rodna

Duminică, 07 iulie 2024, în comuna Rodna, județul Bistrița, a avut loc cea de a XV-a, ediție a Festivalului Național de Fanfare Rodna. La acest festival organizatorii au invitat mai multe fanfare, cum ar fi:

• Muzica Militară a garnizoanei Bistrița, dirijor, Cpt Daniel Munteanu (dirijor Muzica Miltară Cluj-Napoca);

• Fanfara de copii ”Cetate” Bitrița, dirijor Valentin Ionel Melian;

• Fanfara ”Promenada” a Centrului Cultural Câmpia Turzii, dirijor Sorin Radu Sălăjan;

• Fanfara ”Perpetuum Junior” Rodna, dirijor Lehel Szabo;

• Fanfara ”Perpetuum” Rodna, dirijor Lehel Szabo;

Acest festival a început cu o paradă prin centrul comunei și până la locul de desfășurare a acestui eveniment. Rând pe rând, fiecare fanfară a urcat pe scenă și și-a a prezentat programul muzical pregătit. Cei care au deschis acest festival a fost Muzica Militară a garnizoanei Bistrița, iar repertoriul acestei fanfare a fost alcătut dintr-un colaj de muzică de film dar și cunoscutul vals Valurile Dunării compus de Iosif Ivanovici. A urmat Fanfara de copii ”Cetate”,o fanfară de copii, unde aceștia au debutat la acest festival, iar repertoriul acesteia a fost unul adecvat perioadei de pregătire. Cea de a treia formație care a urcat pe scenă a fost Fanfara ”Promenada” din Câmpia Turzii.

Această fanfară a pregătit pentru acest festival, un repertoriu de muzică de bras band foarte complex, din repertoriu interpretat putem aminti piesele, Aladin, Spoitoreasa, Pirates of the Caribbean, Mamy Blue, Superstiton și în încheiere Bubamara. În preambulul finalului acestui festival au urcat pe scenă fanfara de începători Perpetuum Junior, care prin interpretarea muzicală susținută a arătat că muzica de fanfară la Rodna are continuitate. La final Fanfara Rodna a interpretat mai multe piese muzicale, dar punctul forte al acestei formații a fost interpretarea piesei muzicale, L’italiano, o piesă foarte grea și pretențioasă interpretată cu mare măiestrie de tinerii fanfarei Rodna.

Acest eveniment a fost organizat de Asociația Culturală ”Fanfara Rodna” și Consiliul Local și Primăria comunei Rodna.

Valentin Grapini, primar comuna Rodna:

-Vă mulțumim că sunteți alături de noi, este un eveniment deosebit pentru comunitatea noastră, un eveniment deosebit pentru localitate. La Rodna este o tradiție acest festival al fanfarelor, este meritul celor care conduc fanfara este opera unui om destoinic a d-lui Lehel Szabo, care prin intermediul lui, acest festival este organizat impecabil. Așa cum am mai pus și în cuvântul de deschidere, ne propunem împreună cu noul consiliu local să ridicăm ștacheta acestui eveniment an la an, pentru că Rodna merită și tradiția acestei fanfare trebuie să o ducem mai departe.

Evenimentul cultural în sine este unul deosebit și apreciat, lumea vine pentru că le place muzica de fanfară. În viitor sperăm să schimbăm locația, să mutăm acest eveniment într-o locație nouă, acolo unde avem un proiect pentru un amfiteatru de vară.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS