campanie campanie
Actualitate

SURSE DE LUMINI NECONFORME ȘI CONSECINȚELE UTILIZĂRII SURSELOR DE LUMINI NECONFORME

Pe lângă pericolele asociate utilizării surselor de lumină neconforme și incomodarea participanților la trafic, aceste intervenții determină o modificare constructivă în urma căreia vehiculul nu mai corespunde cu tipul omologat. Prin înlocuirea unui bec omologat dintr-un dispozitiv omologat, cu un bec care nu asigură cerințele privind compatibilitatea, siguranța și interschimbabilitatea (cerințele pentru becul cu filament nu sunt identice cu cele pentru becurile cu led), autovehiculul dumneavoastră nu va mai corespunde cerințelor privind admiterea și menținerea în circulație pe drumurile publice.
Chiar daca unii participanți la trafic sunt convinși că urmează să fie răpiți de extratereștri, o posibilă explicație rațională ar fi că un alt participant la trafic a ales „cu inspirație” „să utilizeze dispozitive de iluminat sau surse de lumină neconforme cu cerințele privind circulația pe drumurile publice.
Deși utilizatorii acestor surse de lumină sunt încântați de „beneficiile” noilor tehnologii, în cele mai dese cazuri, aceștia nu conștientizează pericolele la care se expun și implicit pe ceilalți participanți la trafic.

CARE ESTE DESTINAȚIA REALĂ A ACESTOR PRODUSE?
Există anumiți producători care menționează pe ambalajul produselor faptul că acestea sunt fabricate în mod exclusiv pentru a fi utilizate de vehiculele destinate competițiilor sportive în afara drumurilor publice, și care nu sunt destinate utilizării în circulația pe drumurile publice.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS