Actualitate

Târg de Paşte la Turda

În dimineaţa zilei de 23 aprilie, în zona pietonală din centrul municipiului Turda, s-a deschis oficial Târgul de Paşte.
În cadrul târgului vizitatorii au fost întâmpinați cu standuri expoziționale ale meșterilor populari, obiecte de ceramică, artă plastică, icoane, costume populare sau produse hand-made specifice sărbătorilor pascale. Copiii au susținut un spectacol de muzică, au participat la ateliere de pictură și au primit surprize din partea Iepurașului de Paște.
În Săptămâna Patimilor, Primăria Turda și Casa de Cultură , pe lângă Târgul de Paşte, vă invită şi la tradiționalul Concert de Pricesne pe care cele două instituţii l-au organizat.
Fiind zi de sărbătoare, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al Turzii, evenimentul fiind un bun prilej pentru a marca acest aspect din viața spirituală a orașului.
Programul va cuprinde recitaluri susținute de ansamblul coral „Armonia” al Casei de Cultură Turda, grupul vocal bărbătesc „Theotokos” din Cluj- Napoca, artiștii lirici: Ioana Felea Popa, Sebastian Zăhan și Bogdan Turean.
În concert va susține un recital BASUL IOAN VRĂSMAȘ, renumit artist liric care a cântat pe mari scene din țară și străinătate, președintele Companiei Culturale „Opera Vox” , căreia i s-a decernat anul acesta Marele Premiu Radio România Cultural ( secțiunea muzică).
La pian – prof. Elena Lungu

Vă așteptăm cu drag la o fărâmă de liniște sufletească.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.