Actualitate

Târgul Meseriilor la Colegiul Tehnic Victor Ungureanu

Târgul Meseriilor este un eveniment organizat anual, aflat la a șasea ediţie, care promovează învățământul profesional și tehnic din Câmpia Turzii și încurajează descoperirea practică, a diverselor specializări și meserii.

Evenimentul s-a adresat elevilor claselor a VIII-a din municipiu şi împrejurimi, desfășurat în Sala de festivităţi a Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, sub sloganul ,,Competitivitate –Tehnică – Vocație – Unitate – un drum bine ales !,,

După cuvântul de bun venit adresat invitaților de către dir. Paula Bozdog, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a reamintit tuturor că se numără printre absolvenții Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu” și i-a îndemnat pe elevii claselor a VIII-a să urmeze cursurile acestei instituții de învățământ, deoarece au posibilitatea de-a deveni nu doar ingineri ci și avocați, doctori sau buni profesioniști în domeniile cerute de piața muncii. Parcul Industrial are ca efect scăderea șomajului sub 1% și creșterea salariilor prin venirea multor investitori în Câmpia Turzii. Edilul a anunțat și viitoarea reabilitare și modernizare școlii, în valoare de 2.700.000 €.

Istoricul şcolii- existenţa celor 95 de ani de învăţământ profesional şi tehnic la CTVU, precum şi oferta educaţională pentru anul şcolar 2019-2020, au fost prezentate de către D-na Director adjunct Monica Cherecheş, iar proiectele educative de succes ale școlii au fost prezentate de către d-na prof. Cristina Șopterean.
Pentru a putea deveni un bun economist, electrician, mecanic s-au confecționer produse textile cu vocaţie, trebuie să ştii ce înseamnă, ce presupun aceste meserii în secolul XXI și care este farmecul lor, fapt pentru care oaspeții au fost invitați să descopere tainele meseriilor la atelierele de lucru pe specializări, la standurile special amenajate în sala de festivități.
După vizitarea standurilor, cei peste 300 de oaspeţi, au urmat un traseu didactic, observând atelierele şcoală, sala de sport, laboratoarele de specialitate, cele două amfiteatre, cabinetele de informatică, expoziția tehnică permanentă ,,povestea celor 95 de ani la CTVU” şi paraclisul ,,Sf. Victor”.

Alături de profesorii și elevii școlilor gimnaziale, la eveniment au participat și edilul Dorin Lojigan, viceprimarul Sabin Ghemeș și dir. Irina Munteanu, iar gazdele au mulțumit invitaților pentru participarea la acest eveniment și reprezentaților comunității locale pentru sprijinul permanent acordat școlii.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS