Actualitate

Taximetriștii din Câmpia Turzii cer indicatoare de staționare și treceri de pietoni semaforizate  

Într-o întâlnire avută cu edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, taximetriștii de pe raza municipiului Câmpia Turzii și-au expus doleanțele referitoare la buna desfășurare a traficului. Printre discuțiile avut cu primarul Dorin Lojigan, taximetriștii ghirișenii au cerut ca la cele mai importante treceri de pietoni din Câmpia Turzii să fie montate semafoare. Motivul invocat a fost că de cele mai multe ori, pietonii trec fără a se asigura și că sunt mult prea multe treceri de pietoni în oraș. (zona centrală) „Pur și simplu sar pietonii de pe trotuar pe treceri fără a avea măcar intenția de a se asigura” a fost afirmația unui taximetrist. În replică, edilul municipiului Câmpia Turzii Dorin Lojigan a spus că mai degrabă ar înființa sensuri giratorice pentru fluidizarea traficului decât semafoare ( vezi cazul Brașov), însă se va lua și această propunere în discuție.

Un alt punct atins de taximetriștii a fost lipsa indicatoarelor de staționare special concepute pentru taximetriști. „Toată lumea, mai ales miercurea, parchează pe locurile destinate taxiurilor. Noi nu putem sta în stand pentru că nu sunt indicatoate care să spună „interzis parcarea cu excepția taxi”

De asemenea, taximetriștii au cerut majorarea tarifului cu 0,15 bani/km, pe fondul scumpirii motorinei și benzinei și a scumpirii pieselor de schimb.

Această propunere de majorare a fost făcută conform unor indici și a unor barometre, calcule făcute de taximetriștii. „Dacă ar fi să ne luăm dupa valul de scumpiri, kilometrul la Câmpia Turzii ar trebuie să ajungă la 4 lei. Atunci nimeni nu ar mai umbla cu taxi” spune un alt taximetrist.

Așadar, următoarele tarife care se vor vota în următoarea ședință de Consiliu local vor deveni:

2.4 lei/km- pe timp de zi
3 lei/km în exterior
2.49 lei/km pe timp de noapte

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS