Actualitate

Teren de locuință gratis într-o comună la 23 km de Cluj-Napoca, dacă te muți acolo

Consiliul Local al Comunei Aiton a anunţat atribuirea cu titlu gratuit a 12 parcele – teren situat in intravilanul localităţii Rediu, în vederea sprijinirii tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, conform legii nr. 15/2003.
Secretariatul Primariei Comunei Aiton în perioada 15 iulie – 16 septembrie. Condiția principală este ca solicitanții să aibă domiciliul pe raza comunei Aiton. Documentele necesare şi condiţiile de eligibilitate a solicitărilor depuse pot fi consultate atât la sediul instituţiei, cât şi pe site-ul primăriei.

Acum cinci ani primarul Nicolae Făgădar anunța că va atribui parcele gratuite de 900 sau chiar 1.100 mp, pentru construirea unei case cu grădină, conform Digi 24. Terenul de 12 ha provenea din fosta păşune a localităţii şi ajungea pentru ridicarea a 50 de case, a unui loc de joacă, dar şi a unei grădiniţe.
Scăderea populaţiei cu până la 70% în ultimii 50 de ani l-a determinat pe primar să înceapă acest demers. „Din cauza lipsei unei investiţii, a drumurilor judeţene impracticabile, ne-au cam ocolit investitorii şi populaţia care era mai tânără nu a migrat dinspre oraş spre comună. A rămas tot la oraş”, a explicat primarul localităţii, Nicolae Făgădar.
Eligibili pentru concesionarea parcelelor vor fi tinerii de până în 35 de ani. „Le oferim tinerilor din alte localităţi, care nu au părinţii sau rudele lor să nu aibă teren în comună, care doresc, într-adevăr, să îşi întemeieze o familie şi să le acordăm un termen, încă n-am stabilit nimic, dar ne-am gândit ca în 2 – 3 ani să înceapă construcţia unei locuinţe”, a mai precizat edilul.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS