<
Actualitate

TURDA DECIDE – PROIECT #55 SUPUS VOTULUI „CENTRUL DE CULTURĂ URBANĂ – CINEMA ȘI GALERIE” Bugetare participativă

FORMULAREA PROBLEMEI
Turda este , din păcate, unul dintre orașele fără un cinematograf funcțional. Deși pe vremea comunismului existau 2 cinematografe, acestea sunt într-o situație incertă și până în acest moment nu au fost reintroduse in circuitul cultural.
De asemenea Salina, cu cei peste 650.000 de turiști oferă relativ puține evenimente culturale (modalități de petrecere a timpului liber) pentru aceștia. O agendă culturală dedicată ar atrage mai mulți turiști și ar oferi atât turdenilor cât și turiștilor modalități propice de petrecere a timpului liber.
Anul trecut, în cadrul asociației Noa Events, cu sprijinul Primăriei și al Salinei Turda am organizat prima ediție a unui festival internațional de artă vizuală „Photoissa” care a avut rezultate foarte bune demonstrând, daca era cazul, interesul crescut al turdenilor pentru astfel de activități.

SCOPUL PROIECTULUI
Înființarea unui cinema și a unor galerii de arte vizuale în Salina Turda, sau/si in aer liber.
DURATA PROIECTULUI
Perioada necesară achiziției aparaturii
ESTIMAREA BUGETULUI
210.000 lei
s si cat mai multe voturi!
JUSTIFICAREA PROIECTULUI
Proiectul își propune dezvoltarea infrastructurii pentru un cinema în amfiteatrul Salinei Turda și/sau în aer liber și a unor galerii de arta vizuală în Salina.
Existența unei infrastructuri adecvate oferă posibilitatea organizatorilor de evenimente culturale interesați să dezvolte și să implementeze astfel de evenimente. E de notorietate faptul că TIFF- Festivalul Internațional de Film Transilvania a ales Clujul deoarece există cea mai bună infrastructura pentru un festival de film.
BENEFICIARII PROIECTULUI
Proiectul se adresează atât turdenilor interesați de arta vizuală cât și celor peste 650.000 de turiști care vizitează Salina Turda anual.
ACȚIUNILE PROPUSE, CU BUGETUL ESTIMATIV PE FIECARE
Aparatura cinema – 125.000 lei
Aparatura Galerie vizuală (monitoare) 85.000 lei
REZULTATELE PROIECTULUI
Proiectul are rezultate atât pe termen scurt cât si pe termen mediu și lung.
Turda va avea un cinema public oferind iubitorilor artelor vizuale posibilitatea să participe la evenimente
Turiștilor le oferă o nouă modalitate de petrecere a timpului liber. Proiectul oferă posibilitatea Municipiului Turda de a deveni destinație culturală prin evenimentele care se pot organiza având această infrastructură.
LOCALIZAREA PROIECTULUI/ZONA DIN TURDA
Cea mai simplă variantă de implementare ar fi la Salina Turda (zona amfiteatrului și in restul sălilor unde se pot amenaja expoziții de lumini sau /și fotografie)
Există și posibilitatea achiziționării doar a aparaturii pentru proiecții de film in aer liber. Ele pot fi apoi proiectate la diverse evenimente(Zilele Turzii, în week end-uri) în Parcul Central, Curtea Muzeului sau chiar Parcul Tineretului.
Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL

Felicitări! Iți mulțumim pentru implicare, succes și cât mai multe voturi!

https://turdadecide.ro/infrastructura-educationala-si-culturala/

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS