Actualitate

Turdeanul Sebastian Luca face senzație în Italia. A câștigat unul dintre cele mai importante premii pentru fotografie

Dacă în interviul trecut îl prezentam pe Sebastian Luca ca fiind creativ și original, de data asta vrem să vă aducem la cunoștință ca Sebastian Luca a câștigat unul dintre cele mai importante premii pentru fotografie din Italia. Fotografiile turdeanului au fost apreciate și votate, în cadrul unui concurs, în unanimitate de peste 40 de artiști cu renume.

Bineînțeles că l-am luat la întrebări și ca de obicei ne-a răspuns cu mult drag.

AS: Ce înseamnă pentru tine să fii inclus în catalogul de Arta Moderna Italia?

Sebastian Luca: Din punct de vedere emoțional am fost foarte bucuros. Includerea operelor mele într-un catalog prestigios este o onoare pentru mine. În același timp sunt conștient de faptul că din punct de vedere profesional reprezintă un pas uriaș. În fapt, imediat după ce fotografiile făcute în Salina Turda au fost incluse în acest catalog, am primit mai multe propuneri de a participa la diferite concursuri fotografice.
Din punct de vedere personal m-am bucurat că am reușit să transmit prin cele 5 fotografii selecționate un mesaj legat de trecutul și prezentul orașului meu natal. Fac referire la trecut doarece acest loc unic, Salina Turda, nu a fost mereu un spațiu îmbrațișat de lumină. În trecutul său a fost un simbol al bogăției și al ambiției dar în același timp este un exemplu de sacrificiu. Astăzi Salina este un obiectiv turistic deosebit de captivant tocmai în contextul trecutului său tenebros.
Din punct de vedere profesional, acest lucru mi-a oferit posibilitatea să expun fotografiile mele într-una dintre cele mai prestigioase galerii de artă din nordul Italiei, muzeul de artă Ricci Oddi. În cadrul ediției ”Giovanarte under 35 ediția 2019” odată cu câștigarea marelui premiu, pe lângă o nouă propunere de a prezenta operele căștigătoare în ediția 2019 a Catalogului, am primit propuneri să îmi expun fotografiile în cadrul unor diferite vernisaje, printre care vreau să menționez propunerea de îmi expune operele în cadrul unei expoziții personale la Veneția.

AS: Cum ai primit vestea că ai câștigat acest premiu?

Sebastian Luca: Este o senzație minunată să primești o asemenea veste de la adevărații profesioniști în domeniu. Imediat după ce am fost contactat am conștientizat că nu era vorba de atingerea unui obiectiv. Era în schimb o responsabilitate și un angajament luat față de acele persoane care au avut încredere în mine și care din prima zi m-au îndemnat să învâț diferite tehnici fotografice, care m-au învățat că fotografia nu se rezumă doar la pasiune, ci este o îmbrățișare a artei, a tehnicii, a pasiunii și răbdării. O asemenea răsplată pentru munca depusă și o atitudine pozitivă te determină să treci peste orice fel de obstacole și să mergi mai departe.

AS: Care este următorul pas?

Sebastian Luca: Anul 2019 este deja un an încărcat pentru mine. Probabil cel mai important proiect la care lucrez în acest moment este legat de participarea cu operele mele în cadrul unui proiect lansat de o editura din Milano (il Quadrato) dedicat lui Leonardo da Vinci. Este vorba de o ediție specială, fiind vorba de un catalog care marchează 500 de ani de la decesul acestui talent universal.
De asemenea intenționez să lansez un nou proiect fotografic legat de influența pe care o au peisajele din România asupra tradițiilor și obiceiurilor locale. Este un proiect la care muncesc asiduu și pe care voi dori să îl prezint atât în România cât și în străinătate.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.