Actualitate

Un alt caz în care câinii au atacat la Câmpia Turzii. De data asta victima a fost un băiat de 14 ani

După ce în cursul zilei de sâmbătă un tânăr a fost atacat de o haită de cca 5 câini, un cititor al Ziarului 21 ne-a trimis două fotografii și un mesaj: „un băiat de 14 ani aflat în vacanță la bunici a fost mușcat ieri de câini, tot în zona bercului”

Imediat după incident s-a anunțat politia iar la fața locului a ajuns în scurt timp Poliția Locală care a luat primele măsuri, băiatul a fost transportat la spital pentru vaccin antirabic.

Ce trebuie să faci dacă te-a muşcat un animal?

Rabia este o boală ce poate fi prevenită 100% prin vaccinare. Dar este foarte important ca prezentarea la medic să aibă loc imediat după muşcătură, în maximum 24 de ore. Riscul de rabie există şi la muşcăturile care provoacă răni deschise, dar şi la cele care lasă doar zgârieturi, fără sânge. La spital, zona trebuie igienizată şi dezinfectată corect şi apoi se administrează vaccinul intramuscular. Este nevoie de cinci astfel de vaccinuri, la intervale recomandate de medicul infecţionist.

Problema câinilor comunitari nu este nouă în zonă, în urmă cu 1 an un câine a atacat o fetiță în Turda chiar în faţa blocului unde locuia.

Primăria Câmpia Turzii a demarat un program pentru prinderea câinilor fără stăpân, publicând un raport lunar despre activitatea lor şi numărul de câini capturați, însă, din păcate, administraţia nu face faţă valului de câini aduşi din alte părți şi abandonați în localitate.

Problema „migraţiei” câinilor (într-un mod forţat) a fost sesizată şi de primarul comunei Mihai Viteazu, Zeng Ioan, într-o conferință organizată la Câmpia Turzii, pe tema câinilor fără stăpân, atunci primarul din Mihai Viteazu sesizând fenomenul prin care multe persoane aduc câinii în maşini şi abandonându-i pe raza comunei.

Primarul municipiului Câmpia Turzii a declarat sâmbătă, pentru Ziarul 21 că problema câinilor fără stăpân de la Câmpia Turzii o cunoaşte prea bine, iar eforturile primăriei nu sunt noi, s-a scos la licitație de 4 ori concesiunea serviciului de ecarisaj și nu s-a prezentat nimeni, exact ca anul trecut, astfel încât serviciul a fost încredintat direct, contractul de ecarisaj fiind semnat joi, urmând ca acesta să-şi înceapă activitatea de luni.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.