Actualitate

Un nou proiect pentru Senat : şase călătorii cu trenul la preţ redus, pentru pensionarii din agricultură

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 13 martie.
Aşadar, parlamentarii propun ca agricultorii care se pensionează, cât și ceilalți pensionari să beneficieze anual de 6 călătorii cu preț redus la jumătate pentru tren, clasa a II-a. Dacă nu le vor folosi, aceştia vor fi compensați în tichete de masă, prevede o inițiativă legislativă înregistrată la Senat.
„Pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale beneficiază anual de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun”, prevede proiectul de lege.
De asemenea, pensionarii care nu au folosit, pe parcursul anului, cele șase călătorii cu preț redus pentru tren pot fi compensați cu tichete de masă.
„În cazul în care bilete de valoare nu au fost folosite, în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor social de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, mai prevede documentul.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS